FC Twente Nieuws

DONE DEAL: FC Twente huurt Abass, aanvaller nog niet inzetbaar

DONE DEAL: FC Twente huurt Abass, aanvaller nog niet inzetbaar

Jan Streuer heeft de gewenste aanvallende versterking binnen. De technisch directeur heeft namens FC Twente een akkoord bereikt over de huur van de 22-jarige Ghanees Issah Abass. De multifunctionele aanvaller wordt tot het einde van het seizen gehuurd van 1. FSV Mainz 05, de nummer 17 van de Duitse Bundesliga.

Abass zal echter nog niet direct inzetbaar zijn. De aanvaller is in afwachting van een werkvergunning en moet ook verplicht in quarantaine alvorens hij aan mag sluiten bij de selectie van FC Twente. Hij mist hierdoor zeker het treffen met FC Emmen.

Abass kan zowel in de spits als op de flanken uit de voeten. Hiermee heeft hoofdtrainer Ron Jans weer wat extra mogelijkheden na het vertrek van Lamprou, Jeremejeff en Dervisoglu. Alle drie de aanvaller waren ontevreden over hun rol en besloten te vertrekken.

Volgens Streuer heeft Abass geen problemen met een reserverol bij FC Twente. De aanvaller gaat waarschijnlijk ook flink meer minuten maken dan bij Mainz waar zijn situatie uitzichtloos is. Tijdens de eerste competitiehelft kwam hij slechts zestien minuten in actie.

[google]

Abass zal weinig aanpassingsproblemen hebben in de eredivisie. Afgelopen seizoen speelde hij namelijk voor FC Utrecht dat hem voor één seizoen huurde van Mainz 05. In vijftien wedstrijden scoorde hij twee keer en gaf hij één assist. De treffer in de Kuip tegen Feyenoord was er één van absolute klasse. Klik hier voor de beelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties