FC Twente Nieuws

DONE DEAL: Van Wolfswinkel gepresenteerd bij FC Twente!

DONE DEAL: Van Wolfswinkel gepresenteerd bij FC Twente!

Ricky van Wolfswinkel is gepresenteerd in het rood van FC Twente. Van Wolfswinkel komt transfervrij over van FC Basel. De 32-jarige spits tekent voor twee seizoen met een optie voor nog een extra seizoen in Enschede.

Van Wolfswinkel geeft aan dat hij zin heeft in de uitdaging bij FC Twente. "FC Twente staat in een rijtje met clubs die mij altijd heeft aangesproken, ik kijk uit om hier te gaan spelen en wil mooie prestaties behalen met de ploeg. Daar wil ik mij bijdrage aan leveren. FC Twente is een mooie club met fantastische supporters die er altijd achter staan, dat hebben ze de laatste jaren wel laten zien", vertelt de spits op de clubsite.

Ook Jan Streuer is blij met de overeenkomst. "Het is prachtig dat we Ricky van Wolfswinkel hebben kunnen toevoegen aan onze selectie.Een voetballer met een grote persoonlijkheid, sterk karakter en legio ervaring die hij bij mooie grote clubs in Europa heeft opgedaan. Dat kunnen we goed gebruiken. Ricky wilde graag terug naar de Eredivisie en heeft een enorme drive om van waarde te zijn voor FC Twente. Ooit heb ik hem als jonge talentvolle speler naar Vitesse gehaald, dan is het wel bijzonder dat we elkaar twintig jaar later weer tegenkomen", besluit Streuer.

Maandagavond begon de geruchtenmolen rond de tweevoudig international al te draaien op Twitter. Rond middernacht kwamen ook de bekendere media met het bericht dat Van Wolfswinkel inderdaad op weg zou zijn naar FC Twente.

[google]

Dinsdagochtend bevestigde Jan Streuer dat de spits in kwestie inderdaad in Twente was. Diezelfde dag werd de oud-spits van onder meer Vitesse en FC Utrecht medisch gekeurd. Woensdagmiddag werd hij gespot bij De Grolsch Veste. Op dat moment was er eigenlijk al geen twijfel meer mogelijk over de transfervrije overgang van de ervaren schutter.

De spits mocht in Zwitserland gratis vertrekken ondanks dat hij nog een jaar onder contract stond. Afgelopen seizoen stak de aanvalsleider dan ook niet in bijster goede vorm. In 25 competitieduels kwam Van Wolfswinkel tot slechts twee treffers. Wel heeft hij de hele voorbereiding bij Basel meegetraind en is hij dus topfit om aan de slag te gaan bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties