FC Twente Nieuws

Driessen haalt keihard uit naar KNVB: "In de spiegel kijken is er niet bij"

Driessen haalt keihard uit naar KNVB: "In de spiegel kijken is er niet bij"

Deze week besloot de KNVB om alle wedstrijden in het betaald en amateurvoetbal t/m 31 maart af te gelasten. Journalist Valentijn Driessen is van mening dat de voetbalbond al veel eerder had moeten ingrijpen.

"Van de directie van deze gigantische maatschappelijke organisatie verwacht je dat ze verantwoordelijkheid neemt en daadkracht toont", vertelt Driessen in De Telegraaf. "Proactief wel te verstaan. Helemaal als het - bij nota bene een sportorganisatie - gaat om de gezondheid van hun leden, van jong tot oud, van man tot vrouw."

"Maar nee hoor, directeur betaald voetbal Eric Gudde en zijn amateurcollega Jan Dirk van der Zee namen geen enkel sociale, maatschappelijke en menselijke verantwoordelijkheid voor hun leden betreffende het coronavirus", vervolgt hij. "Toen daarom werd gevraagd begin van de week hielden ze zich doof voor alle noodsignalen, ze verscholen zich als twee gedienstige ambtenaren laf en opzichtig achter de overheid en een instantie als het RIVM. Alsof je in hun positie zelf geen verantwoordelijkheid kan of juist moet nemen als gezondheid van je leden op het spel staat."

Driessen stelt dat Gudde en Van der Zee 'hun leden hebben verraden en zich lieten leiden door financiën'. "Bang voor claims van bijvoorbeeld televisierechtenhouders, cateraars en beveiligingsfirma’s werd samen met de betaald voetbalclubs woensdag besloten alle profwedstrijden buiten Noord-Brabant doorgang te laten vinden met publiek. In dat geval hoefde de KNVB evenmin een streep te zetten door de lucratieve, miljoenen euro’s opbrengende vriendschappelijke interlands tegen de VS en Spanje die voor eind maart op de rol stonden."

[google]

Pas nadat het kabinet met maatregelen kwam, besloot de KNVB in te grijpen. "In de spiegel kijken is er niet bij. Terwijl Gudde en Van der Zee juist ernstig moet worden terechtgewezen dat zij woensdag besloten dat voetballen voor profs, amateurs, volwassenen en kinderen geen gevaar zou opleveren voor hun gezondheid om een dag later doodleuk het tegenovergestelde te beweren. Maar het duo gaat vrijuit", aldus Driessen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties