FC Twente Nieuws

Drommel stijgt enorm in marktwaarde, totale selectie nu 4 miljoen meer waard

Drommel stijgt enorm in marktwaarde, totale selectie nu 4 miljoen meer waard

FC Twente is goed aan het seizoen begonnen. De ploeg van Ron Jans is dit seizoen inclusief de voorbereiding nog altijd ongeslagen. Dit heeft zo zijn effect op de marktwaardes van de spelers. Volgens de nieuwe metingen van transfermarkt zijn er ruim acht spelers meer waard geworden. De totale marktwaarde van de selectie is van 15,6 miljoen euro gestegen naar 19,7 miljoen euro.

Danilo en Joel Drommel zijn hierbij de grootste uitschieters. De vorige meting van Danilo was op 29 juni 2020, toen was hij één miljoen euro waard. Op de nieuwste meting van 14 oktober is hij nu ruim drie miljoen euro waard. Danilo is gehuurd van Ajax, maar FC Twente krijgt wel een doorverkooppercentage op het moment dat Ajax de Braziliaanse spits aan een andere club verkoopt. De vorige meting van Drommel was op 8 april 2020, waar hij één miljoen euro waard was. Inmiddels is de sluitpost van de Tukkers 2,5 miljoen euro waard. Drommel is wel volledig eigendom van FC Twente.

Kik Pierie is de enige speler van FC Twente die in waarde is gedaald. Op de vorige meting van 29 juni was hij drie miljoen euro waard. Momenteel is de huurling van Ajax 2,4 miljoen waard. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat de centrale verdediger geblesseerd raakte in de voorbereiding en slechts één duel voor FC Twente in de eredivisie heeft gespeeld. Tevens was hij op de vorige meting negentien jaar oud, inmiddels is hij twintig jaar.

Overzicht veranderingen in marktwaarde

GESTEGEN:

GEDAALD:

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties