FC Twente Nieuws

Droom spat uiteen: "Uiteindelijk paste ik niet bij FC Twente en de club niet bij mij"

Droom spat uiteen: "Uiteindelijk paste ik niet bij FC Twente en de club niet bij mij"

Twee jaar geleden maakte de talentvolle Romy Speelman de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. De middenvelder had Renate Jansen als het uitstekende voorbeeld dat een overstap naar de Tukkers goed uit kan pakken. Na twee jaar moest Speelman helaas concluderen dat de overstap naar FC Twente niet had gebracht wat ze ervan gehoopt. "Uiteindelijk paste ik niet bij FC Twente en de club niet bij mij."

"Natuurlijk is het balen dat ik bijna niks heb gespeeld, maar toch heb ik geen spijt van mijn overstap gehad. Destijds was ik eraan toe. Ik heb veel geleerd over krachttraining en voeding, want daarin is FC Twente verder dan ADO. En op de trainingen vind ik dat ik ook een betere speelster ben geworden", zo blikt ze terug in gesprek met Klaas-Jan Droppert van het AD.

Minder gebruikelijk in Enschede

De vraag is waar het uiteindelijk mis is gegaan. Hiervoor zijn meerdere redenen te benoemen. "In het begin had ik moeite om me aan te passen. Ik ben vanuit ADO gewend om direct te zijn, te zeggen waarop het staat. Dat was in Enschede iets minder gebruikelijk."

Liet zien dat ik een kans verdiende

"Toen ik wel mocht spelen, was ik heel moe. Bleek dat ik de ziekte van Pfeiffer had. Eenmaal hersteld werd het seizoen vanwege corona afgebroken. In het tweede seizoen was ik er klaar voor, maar maakte de trainer andere keuzes. Ook al liet ik op trainingen zien dat ik een kans verdiende.”

Liever spelen bij andere club

Ondanks het feit dat ze bij FC Twente mocht blijven, koos ze ervoor om te vertrekken. "Kampioen worden, de Eredivisie Cup winnen en in de Champions League uitkomen is leuk, maar niet als je alleen maar op de bank zit. Dan wil ik veel liever spelen bij een andere club."

Stabiele omgeving

"Eenzaam heb ik me daar niet gevoeld, maar ongelukkig omdat je niet aan spelen toekomt wel. Uiteindelijk paste ik niet bij FC Twente en de club niet bij mij. Er was interesse van clubs uit België en Nederland, maar het contact met ADO is altijd goed gebleven. Ik ken ADO, ADO kent mij. Moet ik na twee jaar onzekerheid dan kiezen voor een club met een trainer die me niet kent? Dan is ADO, een stabiele omgeving, gewoon het beste voor me."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties