FC Twente Nieuws

Droom Zerrouki komt uit: Basisplek in beslissende wedstrijd tegen Ivoorkust

Droom Zerrouki komt uit: Basisplek in beslissende wedstrijd tegen Ivoorkust

Voor Ramiz Zerrouki en zijn ploeggenoten is het vandaag D-Day. Vanmiddag om 17:00 uur staat voor Algerije de laatste poulewedstrijd op het programma. Om door te gaan naar de volgende ronde moet deze wedstrijd worden gewonnen. Geen eenvoudige taak want het Ivoorkust van Ajax-spits Haller is de tegenstander.

Zerrouki zal maximaal gemotiveerd zijn om zijn ploeg te helpen nadat hij de eerste twee wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Hij testte positief op het coronavirus en bleef daardoor aan de kant. Inmiddels heeft hij de groepstraining weer hervat en start hij in de basis in de allesbeslissende poulewedstrijd tegen Ivoorkust.

De 23-jarige speler van FC Twente leefde de afgelopen maanden toe naar zijn eerste toernooi, maar eenmaal aangekomen in Kameroen werd hem die vreugde snel ontnomen. Naast dat hij ziek werd, zag hij zijn ploeggenoten twee keer afgaan. De 0-0 tegen Sierra Leone was al een blamage, maar de 1-0 nederlaag die daarop volgde tegen Equatorial Guinea was het dieptepunt van de regerend kampioen.

Bij het ingaan van de laatste poulewedstrijd is Ivoorkust de koploper met vier punten gevolgd door Equatorial Guinea met drie punten. Op plek drie volgt Sierra Leone met twee punten en onderaan staat de titelhouder met slechts één punt.

Het enige dat Algerije nog in het toernooi kan houden is winst op Ivoorkust. In dat geval komen beide ploegen in punten gelijk, maar gaat Algerije Ivoorkust voorbij op onderling resultaat. Wie poulewinnaar wordt is afhankelijk van het resultaat van Equatorial Guinea - Sierra Leone.

Vanmiddag staan de beslissende wedstrijden op het programma. Hekkensluiter Algerije neemt het op tegen koploper Ivoorkust en Sierra Leone tegen Equatorial Guinea. Beide duels beginnen om 17:00 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Opstelling Algerije

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties