FC Twente Nieuws

Droomweek voor Fenna Kalma: Twee prijzen én debuutgoal Oranje Leeuwinnen

Droomweek voor Fenna Kalma: Twee prijzen én debuutgoal Oranje Leeuwinnen

FC Twente-speelster Fenna Kalma beleefde afgelopen seizoen een fantastisch seizoen. Met maar liefst 33 doelpunten in 24 duels werd ze topscorer en speler van het jaar van de eredivisie voor vrouwen. Een plek in de EK-selectie van bondscoach Mark Parsons was voor Kalma echter niet weggelegd. De nieuwe bondscoach Andries Jonker ziet haar wel staan.

Jonker nam Kalma gelijk op in de selectie voor de duels tegen Schotland en IJsland en liet haar tegen Schotland gelijk debuteren. Na een uur spelen viel ze in topspits Vivianne Miedema. Ze was gelijk belangrijk door in de 89e minuut de winnende goal te maken in het oefenduel. Komende dinsdag staat er een cruciaal duel op het programma voor de Oranje Leeuwinnen. IJsland, dat momenteel eerste staat in de WK kwalificatie-poule, komt op bezoek. Het is de laatste poulewedstrijd en er moet gewonnen worden om rechtstreeks naar het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland te gaan. Anders moet Nederland de play-offs in om zich alsnog te kwalificeren.

Het is een echte droomweek voor de 22-jarige FC Twente-spits. Ze maakte niet alleen de winnende goal bij haar debuut in het Nederlands vrouwenelftal, maar mocht ook nog eens twee prijzen in ontvangst nemen: de prijs voor topscorer van afgelopen eredivisieseizoen en de prijs voor speler van het jaar van afgelopen eredivisieseizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties