FC Twente Nieuws

Dubbel gevoel bij Jans: "Met 5-0 verliezen is echt, écht waardeloos"

Dubbel gevoel bij Jans: "Met 5-0 verliezen is echt, écht waardeloos"

Ron Jans moest vanaf de zijlijn machteloos toekijken hoe zijn manschappen met 5-0 verloren van een ontketend Ajax. FC Twente kon de eerste 30 minuten nog mee, maar daarna begon Ajax langzaam op stoom te komen. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Goed keeperswerk van Unnerstall voorkwam dat.

"De eerste dertig minuten was het wel een wedstrijd waarin we Ajax wel redelijk van de goal af wisten te houden, en waarin we zelf onderkant lat koppen", zo blikt Jans terug op de wedstrijd. "Maar als je kijkt naar de laatste vijftig minuten van de wedstrijd, dan snap je de uitslag ook wel. En ze hebben ook nog een strafschop gemist."

"Ik heb het net ook gezegd in de kleedkamer: het is heel dubbel. Verliezen is waardeloos. Met 5-0 verliezen maak je gelukkig niet zoveel mee, maar dat is écht écht waardeloos. Maar je moet het wel in perspectief zien, omdat Ajax zo goed is."

"Als Ajax goed is kan je af en toe gewoon genieten van de Timbers, de Anthony's en het hele team." Jij ook als trainer van de tegenstander? "Dat is moeilijk in zo'n wedstrijd omdat je er gewoon af wordt getikt. Het is jammer dat we het na de goal niet meer hebben kunnen tegenhouden."

Jullie reizen toch niet in de war terug naar Enschede? "Dat was ook de andere boodschap. Als Ajax goed is, is het een niveautje hoger dan elke andere ploeg in de eredivisie. Ze tikken Dortmund van het veld af en vijftig minuten ook FC Twente. Dan moet je de rug gewoon weer rechten en volgende week tegen Go Ahead de serie weer doorzetten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties