FC Twente Nieuws

Een miljardair als investeerder? "Dat gaat de achterban niet accepteren"

Een miljardair als investeerder? "Dat gaat de achterban niet accepteren"

Marketeer Chris Woerts liet vorige week weten veel potentie te zien in de club FC Twente. Als hij een miljardair een Nederlandse club aan zou raden om in te investeren, dan zou hij hem doorverwijzen naar FC Twente. Woerts is van mening dat FC Twente de derde club van Nederland kan worden achter Ajax en PSV.

FC Twente is in het verleden vaker benaderd door investeerders, maar de club houdt de regie liever in eigen hand. "In deze regio is dat vloeken in de kerk. In de tijd van Munsterman werd FC Twente nog wel eens gekoppeld aan Red Bull, maar ook Joop wilde daar niets van weten. De kracht van FC Twente is wel dat het gedragen wordt door de regio en daar zijn ze heel zuinig en trots op", aldus Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand.

"Ook in tijden dat de club op sterven na dood was, misschien waren ze zelfs wel dood, maar nog net niet begraven, wilde de clubleiding er nooit iets van weten om zich uit te leveren aan een Rus of een Amerikaan. Je ziet in Engeland voorbeelden dat het wel kan. Daar hebben ze allemaal een investeerder, want anders kun je niet mee in dat geweld. Maar de mensen die geïnteresseerd zijn in Nederlandse clubs, dan moet je jezelf wel achter de oren gaan krabben."

"De Nederlandse markt is niet zo heel aantrekkelijk. Vitesse is vaag, ADO is niet bepaald geen succes geworden. Niet aan beginnen. FC Twente heeft het op eigen kracht gered. De kracht is echt dat de club regionaal wordt gedragen, en de achterban gaat dit ook niet accepteren. Hoewel ik denk dat het best zou kunnen met een goede investeerder en een goed plan. Daar is niet altijd wat is mee, alleen past dat hier niet. Dat heeft FC Twente ook duidelijk uitgesproken. Dat gaat in Enschede niet gebeuren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties