FC Twente Nieuws

Één op de vijf spelers vaccineerde niet uit vrije wil

Één op de vijf spelers vaccineerde niet uit vrije wil

In aanloop naar de tweede seizoenshelft krijgen steeds meer clubs in zowel Europa als in Nederland te maken met corona besmettingen. Het toenemende aantal besmettingen bij de Nederlandse clubs is zorgelijk te noemen. Onder andere Ajax, Feyenoord, sc Heerenveen en PSV kregen direct na de winterstop al te maken met besmette spelers. Vandaag werd bekend dat ook bij FC Twente een speler positief is getest. Het betreft Daan Rots die nu in quarantaine zit. Dat is niet bepaald een geruststelling met betrekking tot het openen van de voetbalstadions.

Bijna de helft van alle profspelers uit de ere- en eerste divisie die deelnamen aan een onderzoek van spelersvakbond VVCS hebben het coronavirus gehad. "Dat is op zichzelf best veel, maar gelukkig zaten er nauwelijks ziekenhuisopnamen bij. Slechts één voetballer gaf aan dat hij opgenomen is geweest, maar niet naar de IC hoefde", zo vertelt Prof. dr. Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken van FIFPRO en betrokken bij het VVCS-onderzoek.

Afgelopen week werd bekend dat de vaccinatiegraad onder de profvoetballers slechts 75% is. "Het is aan de lage kant, zeker als je kijkt naar omringende landen. Ik heb ook data van Frankrijk, daar is het bijna 100 procent. Maar daar zal ook meespelen dat je per 15 januari gevaccineerd móét zijn om deel te mogen nemen aan sociale activiteiten. Daar valt voetbal ook onder", aldus Prof. dr. Gouttebarge

Één op de vijf spelers die meededen met het onderzoek van spelersvakbond VVCS gaven aan dat vaccineren niet uit vrije wil was. Meeste van de spelers hebben de vaccinatie genomen vanwege hun eigen gezondheid en voor de omgeving van hen. Ook kwam naar voren dat de spelers zich lieten vaccineren, omdat zij zich dan niet telkens hoeven te laten testen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties