FC Twente Nieuws

"Eenhoorn en Huiberts hebben bij FC Twente veel meer mogelijkheden dan bij AZ"

"Eenhoorn en Huiberts hebben bij FC Twente veel meer mogelijkheden dan bij AZ"

Na het vroegtijdige ontslag van Jan-Willem Brüggenwirth moet FC Twente op zoek naar een geschikte opvolger. Paul van der Kraan werd benaderd om tijdelijk terug te keren als tussenpaus waardoor de Raad van Commissarissen ruim de tijd heeft om deze keer wel de juiste keuze te maken. Inmiddels zingen er meerdere namen rond waaronder die van Hoogma, Eenhoorn en zelfs Huiberts.

"Hoogma is een goede kandidaat, maar ik denk als je met Eenhoorn en Huiberts (technisch directeur, red.) komt, dan haal je wel top top binnen. Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar ik weet niet of die mensen dat willen. Er komen zoveel namen voorbij." Volgens analist René Wagelaar moet eerst intern alles op een rijtje worden gezet. Blijft bijvoorbeeld Streuer, en wat gebeurt er met Jans? "Dan ga je pas verder kijken. Het is nu allemaal ongewis."

Ook Youri Mulder is aangeschoven bij Voetbaltijd en mengt zich in de discussie. "Is dat ook niet een financiële kwestie? Die Huibers en Eenhoorn zitten bij AZ. Die zitten daar toch goed?" Wagelaar: "Maar dat is wel het plafond. FC Twente heeft natuurlijk veel meer mogelijkheden dan AZ."

"Als dit soort mensen hier komen hebben ze een uitdaging van hier tot Tokio om de club weer op te bouwen. Moet je kijken waar AZ stond en wat er nu staat? Maar ze zitten aan hun plafond. Een keer vierde, een keer zesde en een keer tweede worden en een keer iemand verkopen voor 20 miljoen. Dit is het, het AZ met 19.000 man. Komen ze bij FC Twente met hun achterban, dan is er zoveel mogelijk en kunnen ze zoveel winst behalen. Ik denk dat jij toch ook wel eens wat anders wil dan elke keer hetzelfde?"

Mulder: "Als ik Eenhoorn of Huiberts zou zijn, dan zou ik denken: ik ga niet naar een club in diezelfde subtop, maar ga naar Feyenoord, PSV of Ajax. En ik denk dat Nico-Jan Hoogma een goede keus is. Die komt in de zomer vrij. Dat wordt toch een abc'tje? Die wordt toch gewoon directeur van FC Twente?"

"Hij wilde wel koffie drinken met FC Twente en erover praten", vervolgt Wagelaar. "Dan zeg je eigenlijk: als het contract goed is, wil ik wel tekenen. Als je koffie wil drinken dan wil je ook meer. Het is ook prima. Hij woont dichtbij, kent de club en heeft er gespeeld. Hij heeft ook bij Heracles gewerkt, maar dat maakt toch niet uit?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties