FC Twente Nieuws

Eghan en zijn korte avontuur in Irak: "Ik dacht: wat? Dit kan niet waar zijn"

Eghan en zijn korte avontuur in Irak: "Ik dacht: wat? Dit kan niet waar zijn"

Na mislukte avonturen bij Vendsyssel FF, Go Ahead Eagles en Telstar, kreeg voormalig FC Twente middenvelder Shadrach Eghan begin dit jaar een bijzondere aanbieding. Hij mocht het gaan proberen bij Al-Zawraa, een club uit de Iraakse hoofdstad Bagdad. Niet de competitie waarvan Eghan droomde, maar toch besloot hij deze kans aan te grijpen. Het werd wederom geen succes want na een maand was hij alweer vertrokken.

"Ik dacht: wat? Voetballen in Irak? Dit kan niet waar zijn", aldus Eghan in gesprek met Dave Aalbers van VICE. "Over Irak hoorde ik altijd alleen nieuwsberichten over ruzies en oorlogen. Toen ik mijn familie vertelde over de interesse was hun reactie precies hetzelfde: “Voetballen in Irak!?” Ze zouden voor me bidden dat alles goed zou komen."

[google]

Eghan besloot zelf op onder zoek uit te gaan en het bleek dat de club in een safezone lag binnen Bagdad. Hij kreeg een goed contract voorgeschoteld en besloot ervoor te gaan. Aankomen in Bagdad kwam hij in een compleet andere wereld dan hij gewend was, zo ook op het trainingsveld. Hier was de taalbarrière een groot probleem. "De trainer sprak een heel klein beetje Engels, maar de spelers bijna niet. Ze probeerden nog wel met me te communiceren, maar het kwam niet verder dan: “What is your name?” of “How are you?” We lachten dan naar elkaar, maar ik voelde me niet helemaal op mijn gemak."

Eghan speelde één oefenwedstrijd voor Al-Zawraa. Hij startte in de basis, speelde naar zijn gevoel lekker en de wedstrijd werd winnend afgesloten. De trainer was tevreden en alle leek de goede kant op te gaan. Tot het moment een delegatie van de club opdook in zijn hotel.

Hier kreeg de middenvelder een nieuw contract onder zijn neus gedrukt met de vraag of hij deze even wilde ondertekenen. "Ze stonden erop dat ik mijn krabbel zou zetten, alleen was dat contract in het Arabisch. Ze hadden geen Engelse variant en konden me ook niet uitleggen wat er precies in het contract stond. Ik vond het toch niet echt leuk in Irak, dus toen heb ik gezegd dat ik dan liever weg zou gaan. De club deed er gelukkig niet heel moeilijk over, dus na een maand vloog ik terug naar Nederland."

Op dit moment zit Eghan in Zweden waar hij op familiebezoek is én probeer een contract af te dwingen bij BK Olympic. De club uit Malmö komt uit op het tweede niveau.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties