FC Twente Nieuws

Eghan verdween na FC Twente van de radar: "Ik ben in Irak geweest"

Eghan verdween na FC Twente van de radar: "Ik ben in Irak geweest"

Shadrach Eghan goldt jaren geleden als één van de grootste talenten van FC Twente. Na geweldige prestaties in het seizoen 2013-2014 kwam Hakim Ziyech echter naar de club. Eghan moest sindsdien vaak genoegen nemen met een plek op de bank. Nadat hij eerst nog verhuurd werd aan het Deense Vendyssel FF vertrok hij in de zomer van 2017 definitief bij de Tukkers.

Eghan vertrok die zomer naar Go Ahead Eagles, waar hij niet wist te overtuigen. Nadat hij door de club uit Deventer nog verhuurd werd aan Telstar, vertrok Eghan uit Nederland. De Ghanese middenvelder speelde over de hele wereld. Hij liep stage stage in Slovenië, Zweden en Irak.

Gebrek aan vertrouwen

In ieder land liep hij echter tegen hetzelfde probleem aan: een gebrek aan vertrouwen. "In het voetbal is het enorm belangrijk om een coach te hebben die je vertrouwt, zelfs als je Messi of Ronaldo heet. Als je dat niet krijgt, wordt het op een gegeven moment rommelig", vertelt Eghan in gesprek met Twente Insite.

Bij FC Twente ontbrak het volgens de 26-jarige middenvelder niet aan vertrouwen en geloof in hem. "In mijn tijd bij FC Twente had ik goede trainers. De staf hielp mij mijn maximale niveau te bereiken. Toen ik FC Twente verliet, was dit anders. Dat heeft mijn zelfvertrouwen omlaag gebracht."

[google]

Eghan beaamt dat hij bij veel clubs tekort geweest is om voldoende vertrouwen van de coaches te krijgen. "Bij FC Twente ben ik met Promes begonnen in de onder-19. Ik ging naar school in Enschede en was behoorlijk lang in Nederland. Bij FC Twente kende ze mij daardoor en kreeg ik ook het vertrouwen. Toen ik daar begon in het eerste, liep alles daarom meteen soepel. Toen ik bij andere clubs kwam had ik te weinig tijd om dat vertrouwen te krijgen."

Avontuur in Irak

Eén van de buitenlandse avonturen van Eghan vond plaats in Irak. Heel lang duurde dit avontuur echter niet. Ook hier sprak de club onder andere geen vertrouwen uit in de Ghanees. Daarnaast werden contractuele afspraken niet nagekomen. "Ik ben in Irak geweest. De club daar (Al Zawra'a SC, red.) kwam de gemaakte afspraken niet na. Dat is waarom ik moest vertrekken na één maand. Daarna ben ik weer gaan trainen in Zweden om mezelf in shape te houden."

Irak vertoont niet al te veel overeenkomsten met het land waar Eghan als jong jongetje heen kwam om bij FC Twente te gaan spelen. "Het was behoorlijk moeilijk om te daar te communiceren." Ondanks dat was het niveau niet slecht. "Ik zou het niet vergelijken met Nederland, maar het niveau was oké. Al is Nederland het beste land voor jonge talenten, de Nederlandse competitie is top."

De oud-speler van FC Twente vertelt dat hij geleerd heeft van zijn avonturen in het buitenland. "Nu ik al deze dingen heb gezien, ben ik mezelf weer aan het herpakken. Hopelijk gaat dat deze zomer volledig lukken en vind ik een club. Ik ben namelijk al fit", besluit Eghan hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties