FC Twente Nieuws

Eíndelijk is het zover: FC Twente-toneelstuk 'De Keukenkampioen' is te bekijken in Enschede

Eíndelijk is het zover: FC Twente-toneelstuk 'De Keukenkampioen' is te bekijken in Enschede

In het seizoen 2018-2019 werd FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Toneelvereniging Tubantia besloot om een toneelstuk te maken over het succesvolle seizoen van de trots van de regio. Door de coronapandemie heeft het stuk genaamd 'De Keukenkampioen' in 2020 en 2021 echter helaas niet kunnen plaatsvinden.

Vrijdagavond is 'De Keukenkampioen' dan eindelijk te zien in het Wilminktheater in Enschede. Dan kun je gratis kijken naar de generale repetitie. Misschien geen ideaal tijdstip, want de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië staat dan ook op het programma. "Het is afwachten hoe druk het wordt", vertelt regisseur Rein Kroes tegenover TC Tubantia.

De generale repetitie wordt ook zaterdag uitgevoerd. Deze is echter alleen te bekijken voor de ruim vijfhonderd leden van de Groote Sociëteit en hun introducés. Deze is gelieerd aan toneelvereniging Tubantia.

In Boekelo werd het toneelstuk in 2020 en 2021 al gerepeteerd. Door coronalockdowns kon het echter niet uitgevoerd worden in het Wilminktheater voor publiek. De cast, bestaand uit elf (amateur)acteurs, is vrijwel hetzelfde gebleven. Er is één persoon vervangen. Daarnaast moest de regisseur vervangen worden. Maaike van den Hoek was na alle afgelastingen niet meer beschikbaar.

Van den Hoek werd vervangen door Kroes, die het stuk de afgelopen maanden zo'n vijftien keer gerepeteerd heeft. "Het is een prachtig stuk", zegt Kroes, die eigenlijk helemaal niet zo veel met voetbal heeft. "Maar De Keukenkampioen is voor mij echt gaan leven. Er zitten geweldige mooie momenten en dialogen in", besluit de regisseur van 'De Keukenkampioen'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties