FC Twente Nieuws

EK-finalekaartjes vliegen als warme broodjes over de toonbank: "40% verkocht aan Duitse fans"

EK-finalekaartjes vliegen als warme broodjes over de toonbank: "40% verkocht aan Duitse fans"

Zondag trapt het Nederlands vrouwenelftal het EK in eigen land af met een wedstrijd in Stadion De Galgenwaard tegen Noorwegen. Dat het EK leeft blijkt wel uit de verkoopcijfers van de kaartjes, momenteel zijn er al 160.000 kaartjes verkocht en eerder deze week liet Bert van Oostveen weten te mikken op minimaal 200.000 bezoekers en een bezettingsgraad van 50% in de stadions.

De drie groepswedstrijden van Oranje tegen respectievelijk Noorwegen, Denemarken en België zijn al uitverkocht en voor de finale op 6 augustus, die gespeeld wordt in De Grolsch Veste is veel animo, verklaart een woordvoerster van het organisatiecomité. "Van de verkochte kaartjes voor de finale is 40 procent verkocht aan Duitse fans", reageert ze tegen het Algemeen Dagblad.

Duitsland won het EK voor vrouwen al acht keer en kan rekenen op de steun van vele fans, ook komen er zo'n 2000 tot 3000 supporters uit IJsland voor de groepswedstrijden van hun land. België, dat debuteert op het EK voor vrouwen, kan ook op veel steun rekenen.

[google]De verwachting is dat dit EK weer meer bekijks gaat trekken dan voorgaande EK's. "In 2013 werden via televisie 133 miljoen mensen bereikt. Dat was een verdubbeling van het aantal kijkers tijdens het EK van 2009'', laat de woordvoerster weten. ,,De finale tussen Duitsland en Noorwegen werd vier jaar geleden live door meer dan 15,9 miljoen mensen bekeken."

Ook voor de Nederlandse staatskas is het EK gunstig, volgens een beraming van accountantskantoor PwC kan Nederland een omzet van 28,6 miljoen euro verwachten voor het EK. Hiervan is 8,6 miljoen euro afkomstig van sponsoren van de UEFA en daarnaast zijn er nog indirecte inkomsten door de komst en de besteding van supporters in Nederland.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties