FC Twente Nieuws

Enthousiast Sligo Rovers FC haalt oud-Twente-middenvelder binnen

Enthousiast Sligo Rovers FC haalt oud-Twente-middenvelder binnen

Lukas Browning Lagerfeldt speelde 2,5 jaar lang in de jeugd van FC Twente. Medio 2017 werd de middenvelder transfervrij overgenomen van het Zweedse IF Bromma. Hij brak nooit door in Enschede en mocht begin 2020 weer transfervrij vertrekken. Hij ging terug naar Zweden om te spelen voor Örgryte. Twee jaar later maakte hij de binnenlandse transfer naar Dalkurd FF.

Bij Dalkurd FF vertrekt Browning Lagerfeldt nu transfervrij. Hij heeft een contract getekend bij het Ierse Sligo Rovers FC. Dit contract gaat per 1 januari in en loopt tot het einde van het seizoen. In het contract is nog een optie voor een extra jaar opgenomen. Trainer John Russell is blij met de komst van de oud-middenvelder van FC Twente.

"Lukas is een speler die ik al enige tijd volg. Ik ben blij dat hij ons komt versterken. Hij heeft alle kwaliteiten van een moderne middenvelder. Hij heeft een geweldige pass, een goede spelintelligentie en is fysiek sterk. Lukas gaat de dynamiek van ons middenveld veranderen. Het is een ambitieuze speler en ik weet dat hij deze transfer als een goede stap in zijn ontwikkeling ziet. Ik weet zeker dat de fans van hem gaan genieten", vertelt Russell tegenover Independent.

Ook Browning Lagerfeldt zelf is blij met de transfer. "Toen Sligo Rovers en John het vooruitstrevende plan van de club presenteerden, was ik gelijk gefascineerd en wist ik dat dit de plek was waar ik mijn carrière en ontwikkeling door wilde zetten. Ik kijk ernaar uit om me bij dit team te voegen en de spelers te ontmoeten en kan niet wachten om voor de supporters te spelen op 'The Showgrounds'. John is een trainer die veel verlangt van zijn spelers en in elk aspect van het spel progressie en ontwikkeling wil zien. Ik zit op dezelfde lijn", besluit de in Ierland geboren Zweed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties