FC Twente Nieuws

"Er werden nare, smerige spelletjes gespeeld bij Twente”

"Er werden nare, smerige spelletjes gespeeld bij Twente”

Bjorn van der Doelen stond tussen 2001 en 2004 onder contract bij FC Twente. De middenvelder stond te boek als een talent en met name een harde werker. Na zijn periode bij FC Twente vertrok hij naar NEC waar hij op 29-jarige leeftijd besloot te stoppen met betaald voetbal. Van der Doelen had genoeg van de voetbalwereld en dat kwam mede door zijn nare ervaringen bij FC Twente.

Op zijn 25e kreeg hij een conflict met FC Twente. Volgens Van der Doelen wilde de club van hem af vanwege zijn hoge salaris. Toen hij vervolgens met een kater op de training verscheen werd hij geschorst. "Ik was die vorige avond na de wedstrijd op stap geweest en had wat gedronken, dat was standaard toen. En zo’n uitlooptraining kun je makkelijk doen met een kater. Een paar weken later was een andere speler te laat voor een oefenwedstrijd en daar gebeurde niets mee. Er werden nare, smerige spelletjes gespeeld bij Twente.”

Hij vertrok naar NEC waar hij wederom in conflict raakte. Deze keer met de trainer die zijn belofte voor een basisplek niet nakwam. "Toen besloot ik te stoppen. Nee, het was niet te vroeg. Ik heb er nooit spijt van gehad.”

[google]

Van der Doelen werd huisvader en stortte zich op de muziek waarmee hij was begonnen kort na zijn komst naar FC Twente. "Ik kan goed leven van mijn voetbalpensioen. Maar met drie kinderen en twee weken wintersport per jaar zijn de extra inkomsten uit muziek nu wel fijn.” Mocht het met de muziek echt niets worden dan heeft Van der Doelen nog wel een plan; meubels maken.

"Ik ben meer een verhalenverteller dan een singer-songwriter. Ik hoop dat ik dit niet alleen voor mezelf schrijf. Al mijn muziek is autobiografisch, of gaat over dingen die in mijn omgeving gebeuren. Daar vind je de mooie verhalen. Maar ik hoef niet per se hier mijn geld mee te verdienen." En mocht zijn vijfde album helemaal niet aanslaan dan staat is er altijd nog een andere uitdaging. "Ik zou wel meubels willen leren maken", besluit Van der Doelen het gesprek met Diederik Huffels van het NRC.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties