FC Twente Nieuws

Eredivisie-stand zonder VAR: FC Twente daalt flink en mag dus blij zijn

Eredivisie-stand zonder VAR: FC Twente daalt flink en mag dus blij zijn

Na invoering van de VAR kreeg het initiatief meer aandacht dan gehoopt werd. De kritiek op de arbitrale beslissingen lijkt mét de monitor aan de zijlijn alleen maar toegenomen. Ook in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2021-2022 viel er weer genoeg aan te merken op de ingrepen in Zeist. Toch mag FC Twente zich in het huidige seizoen voorlopig gelukkig prijzen op dit gebied.

VoetbalPrimeur keek naar de VAR-ingrepen die een directe invloed hadden op de einduitslag van de wedstrijden. Een rode kaart wordt daarom niet meegenomen, maar een toegekende penalty waaruit een doelpunt volgt wel. Uit het gemaakte overzicht blijkt dat FC Twente zonder VAR twee plekken lager had gestaan.

Na het wegstrepen van de VAR-ingrepen leveren de Tukkers namelijk drie punten in. Achtervolgers SC Cambuur en FC Utrecht krijgen er juist twee punten bij en komen daarom boven de Enschedeërs te staan. Zonder VAR hadden de mannen van Jans daarom de kerst ingegaan op de achtste plaats.

De cruciale ingrepen vonden voor FC Twente plaats in de wedstrijden tegen FC Groningen en Sparta. In het hoge noorden werd de tweede goal van de thuisploeg teruggedraaid omdat Cyriel Ngonge eerder in de aanval hands had gemaakt. Later in de wedstrijd kon invaller Manfred Ugalde daarom nog een punt veiligstellen voor de Tukkers.

Ingreep VAR na hands van Ngonge

Tegen Sparta schonk de VAR FC Twente twee punten. Op Het Kasteel verdiende Michel Vlap in de slotfase van de wedstrijd een penalty na ingrijpen van de VAR. Ricky van Wolfswinkel bleef bij een 0-0 stand vervolgens rustig en daarom nam FC Twente de punten mee naar huis.

Ingreep VAR bij overtreding op Vlap

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties