FC Twente Nieuws

Eredivisie-voorzitter vreest voor afhaken supporters: "Het voelt onrechtvaardig"

Eredivisie-voorzitter vreest voor afhaken supporters: "Het voelt onrechtvaardig"

Het seizoen 2021-2022 begon zoals voorspeld met supporters op de tribunes. Helaas gooide het coronavirus opnieuw roet in het eten waardoor de stadions per 21 november weer op slot gingen. Een zware domper voor alle clubs, maar met name de clubs die de catering in eigen beheer hebben zoals FC Twente. Per wedstrijd zonder publiek heeft de club een omzetverlies van zo'n 800.000 tot 900.000 euro.

Komende vrijdag staat er weer een persconferentie op het programma. De verwachting is niet dat er versoepelingen gaan komen. Mochten deze er wel komen dan is de kans bijna nihil dat de de stadions weer worden geopend. Het leidt tot frustraties bij Eredivisie CV-directeur Jan de Jong. "Reken maar dat we dinsdag bij het nieuwe kabinet aan tafel zitten. Ik blijf zeggen: voetbal is geen onderdeel van het probleem, maar van de oplossing", zo vertelt hij in gesprek met Van Bergen van het Algemeen Dagblad.

De Jong is nog altijd van mening dat de clubs en de supporters onevenredig hard worden geraakt door de maatregelen van het kabinet. "Het gros van de supporters is gevaccineerd, in de stadions vindt geen overdracht van het virus plaats, de controle is er uitstekend en grote reisbewegingen zie je feitelijk alleen bij de topclubs. Veel argumenten om geen toeschouwers toe te laten in Nederlandse stadions zijn niet steekhoudend. En dat voelt onrechtvaardig."

Waar in Nederland de stadions gesloten zijn, zijn de supporters in Engeland gewoon welkom. Het valt bijna niet meer uit te leggen aan de Nederlandse supporters die het geld dat ze betaalden voor hun jaarkaart zien verdampen. Maar wat gaan deze supporters volgend seizoen doen? Gaan ze verlengen of haken ze wellicht af? De Jong vreest voor het laatste.

"We mogen hier niet naar het voetbalstadion, maar we gaan wel met 5000 man naar Abu Dhabi als Max Verstappen er wereldkampioen kan worden. Dit valt niet meer uit te leggen. Het voetbal zou juist beloond moeten worden voor hoe goed het zijn zaakjes op orde heeft in het bestrijden van het virus. Anders vrees ik echt dat de voetbalsupporter, die zich tot nu steevast loyaal heeft getoond naar zijn club, straks definitief afhaakt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties