FC Twente Nieuws

'ESPN dreigt eredivisie-uitzendrechten kwijt te raken, opvallende geīnteresseerden'

'ESPN dreigt eredivisie-uitzendrechten kwijt te raken, opvallende geīnteresseerden'

Sinds 1 januari 2021 worden alle eredivisiewedstrijden uitgezonden door ESPN. Het zou echter zomaar eens kunnen dat dit vanaf medio 2025 niet meer het geval is. Dan loopt het contract van ESPN af wat betreft de uitzendrechten van de eredivisie. Ziggo zou de rechten graag overnemen. Daarnaast zouden Amazon, Netflix en Apple interesse hebben.

Dat meldt sportmarketeer Chris Woerts zondagavond bij De Oranjewinter. Presentator Wilfred Genee stelde hem de vraag of het zo is dat Ziggo interesse heeft in de uitzendrechten van de eredivisie. "Het klopt, Ziggo wil de rechten van de Eredivisie hebben", reageert Woerts.

"Ziggo heeft de rechten voor de Champions League, Europa League en Conference League natuurlijk al gekocht. Nu hebben ze ook een belrondje gedaan bij de clubs in de eredivisie en ze hebben gezegd dat ze de rol van ESPN willen gaan overnemen. Ze willen een bod gaan voorbereiden, zodat ze in 2025 niet alleen de Europese wedstrijden hebben, maar ook de eredivisie-duels, inclusief de samenvattingen", aldus Woerts.

"Dit is echt wel baanbrekend. Dit betekent namelijk dat je toch minimaal tussen de 150 en 200 miljoen euro per jaar moet neertellen als je die rechten wil binnenhalen. De Eredivisie verwacht ook dat Ziggo met een serieus voorstel gaat komen. Het is interessant voor Ziggo, omdat het nu bij ESPN bewezen is dat 1,2 miljoen mensen een abonnement hebben genomen. Dat is dus echt wel 'profitable'. In de Eredivisie hebben ze ook liever Ziggo dan ESPN, want dan blijven de winsten tenminste in Nederland die anders naar Amerika gaan", zegt Woerts.

Wel kan Ziggo volgens Woerts rekenen op concurrentie. "Ik weet ook dat er naast Ziggo Amerikaanse partijen gaan meebieden. Amazon, Netflix en Apple. Apple heeft natuurlijk al wereldwijd de MLS-rechten gekocht. Dat betekent dat ESPN gaat verdwijnen. Het gaat echt een interessante strijd worden", besluit Woerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties