FC Twente Nieuws

Everink mentaal sterk: "Had geen last van spanning, gewoon een lekker potje voetballen"

Everink mentaal sterk: "Had geen last van spanning, gewoon een lekker potje voetballen"

Voor de 20-jarige Luca Everink ging het afgelopen week in sneltreinvaart. Hij tekende een contract bij FC Twente en maakte enkele dagen later direct zijn basisdebuut. Hij verving Giovanni Troupée die tegen een blessure aan was gelopen. Everink speelde alsof hij er al jaren stond. Hij was bevlogen, streed voor iedere meter en werd na afloop van de wedstrijd bekroond tot Man of the Match.

"Het is een heel mooie week geworden voor mij. Tegen SC Cambuur was ik al ingevallen. Nu mocht ik dan vanaf de start erbij zijn", zo blikt de rechtsback terug in gesprek met Jeroen Kapteijns van de Telegraaf.

Meer dan anderhalf jaar was hij uit beeld bij de eerste selectie nadat hij in de winter van 2019 nog mee mocht op trainingskamp. Na terug te zijn gekeerd uit Spanje hoorde Everink nooit meer wat van de trainer destijds, Gonzalo Garcia Garcia. Ook raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Dit kostte hem bijna anderhalf jaar.

Toch werd de rechtsback binnenboord gehouden en dat werpt nu z'n vruchten af. Heel erg zenuwachtig was Everink overigens niet want hij speelde zondag samen met enkele spelers waarmee hij ook voetbalde in de jeugd.

"Ik heb heel erg genoten. Ik had geen last van spanning. Gewoon een lekker potje voetballen. Volgens mij is dat ook wel gebeurd. Ik ben een aanvallende back, die veel mee opkomt en met mijn snelheid gevaar kan stichten.”

"Ik heb in de Onder19 al met Daan en Mees aan mijn zijde gespeeld. Dus dat was wel een beetje vertrouwd terrein. Ik speel al sinds mijn elfde bij FC Twente. Ik ben begonnen in Twello vanuit de samenwerking met Go Ahead Eagles en van daaruit ben ik naar Hengelo gegaan. Dit is een mooi begin. Ik hoop dit door te trekken en dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken. Als er momenten komen, dan moet ik er staan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties