FC Twente Nieuws

Exclusief: Beweringen Corona-transfer onjuist: "Porto moet afspraken nakomen"

Exclusief: Beweringen Corona-transfer onjuist: "Porto moet afspraken nakomen"

Vandaag berichtte ESPN dat de transfer van Jesus Corona op losse schroeven staat. Volgens een bron van ESPN moet FC Sevilla ook nog om tafel met FC Twente, omdat de Enschedese club nog een deel van de transferrechten in handen zou hebben. Volgens een goed ingelichte bron klopt dit verhaal niet.

Om erachter te komen hoe de situatie nu echt in elkaar steekt legden we contact met een betrouwbare bron die op de hoogte is van de details van het contract tussen FC Twente en FC Porto. Hij laat weten dat het nieuws dat door ESPN naar buiten is gebracht niet klopt.

Allereerst kloppen de genoemde percentages niet. FC Twente heeft recht op 30% van de opbrengsten in plaats van de genoemde 33,4 procent. Ook heeft zich tot nu geen enkele partij gemeld bij FC Twente.

"FC Twente heeft van zowel FC Porto als FC Sevilla niets vernomen. FC Porto moet de deal afronden en dan krijgt FC Twente daar 30 procent van. Van deze 30 procent moet 21 procent worden betaald aan andere partijen waar FC Twente in het verleden afspraken mee heeft gemaakt."

Uitgaande van een transfersom van 12 miljoen euro zou er 30 procent naar FC Twente gaan. Dat is een bedrag van 3,6 miljoen euro. Aangezien FC Twente 21 procent af moet staan aan andere partijen houden de Tukkers ongeveer 1.080.000 euro over aan de transfer, mocht deze doorgaan.

[google]

Onze bron benadrukt dat FC Twente op dit moment geen partij is in de onderhandelingen tussen FC Porto en FC Sevilla. "FC Twente weet momenteel nergens van. Verder is het ook niet ingewikkeld. FC Porto moet netjes de afspraken nakomen, daar komt het op neer."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties