FC Twente Nieuws

Fans smeken om terugkeer Zerrouki om volgende blamage te voorkomen

Fans smeken om terugkeer Zerrouki om volgende blamage te voorkomen

Al maanden keek Ramiz Zerrouki uit naar de datum 11 januari 2022. Op die dag stond de eerste poulewedstrijd van Algerije in de Afrika cup op het programma. Zerrouki werd opgeroepen door de bondscoach, maar twee dagen voor de wedstrijd ging het mis. Hij raakte geblesseerd en moest plaatsnemen op de tribune.

Wat hij daar zag, zal hem weinig goeds hebben gedaan. De regerend titelhouder kwam tegen het nietige Sierra Leone, de nummer 108 van de FIFA ranglijst, niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Op diezelfde lijst is Algerije de nummer 29.

Volgens de bondscoach ging het om een lichte blessure en hoopt men dat Zerrouki snel weer aan kan sluiten. De middenvelder heeft nog drie dagen om fit te worden voor de eerstvolgende wedstrijd op 16 januari. Dan neemt Algerije het op tegen Equatorial Guinea, de nummer 114 van de FIFA ranglijst.

Zerrouki en Bennacer

De roep om Zerrouki is groot onder de supporters van Algerije. Op social media wordt zelfs gesmeekt om de terugkeer van de middenvelder van FC Twente. De tienvoudig international maakte diepe indruk tijdens de laatste oefenwedstrijd voor de Afrika cup tegen Ghana, en werd daarna bedolven onder de complimenten. Tegen Equatorial Guinea keert in ieder geval sterspeler Ismaël Bennacer (AC Milan) terug bij Algerije. Hij zat tegen Sierra Leone een schorsing uit.

Zerrouki vs Haller

De derde en zwaarste tegenstander uit de poule is Ivoorkust dat Ajax-spits Haller binnen de gelederen heeft. Ivoorkust won de eerste poulewedstrijd met 1-0 van Equatorial Guinea en is koploper van Groep E. Op 20 januari treffen Zerrouki en Haller elkaar waarbij mogelijk de poulewinst de inzet zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties