FC Twente Nieuws

FC Barcelona wil Ziyech, tonnen lonken voor FC Twente

FC Barcelona wil Ziyech, tonnen lonken voor FC Twente

Hakim Ziyech koos er medio 2020 voor om Ajax in te ruilen voor het Engelse Chelsea FC. Hier pakte hij vorig jaar de Champions League, maar niet op de manier hoe hij het in gedachten had. Hij zat de volledige 90 minuten van de finale op de bank en nog altijd ziet de trainer hem niet als basisspeler.

Dit seizoen speelde Ziyech nog maar zes keer mee in de Premier League en dat bracht hem op 300 speelminuten. In de Champions League krijgt hij meer kansen. Hij startte vier van de vijf wedstrijden als basiskracht.

Toch zal Ziyech niet blij zijn met de huidige situatie en dat schijnt ook te zijn doorgedrongen bij FC Barcelona. Volgens Sport hebben de Catalanen er wel oren naar om Ziyech uit zijn lijden te verlossen en hem naar Spanje te halen. De gesprekken met Chelsea zijn inmiddels gestart.

Mocht FC Barcelona daadwerkelijk werk van Ziyech willen maken dan moet het tot 2025 doorlopende contract worden afgekocht. De transferwaarde van Ziyech wordt momenteel geschat op zo'n 38 miljoen euro. Een andere optie is een huurperiode met een optie tot koop.

Mocht het tot een definitieve overname komen dan deelt ook FC Twente mee in de winst. Vijf procent van de transfersom wordt gereserveerd als solidariteitsbijdrage voor de clubs waar Ziyech tussen zijn twaalfde en 23e jaar onder contract stond. De speler kwam als 21-jarige naar FC Twente waardoor de Tukkers bij verkoop recht hebben op zo'n 20% van deze solidariteitsbijdrage. Voorbeeld:

FC Barcelona koopt Ziyech voor 30 miljoen euro. Dan wordt 5% van dit bedrag gereserveerd als solidariteitsbijdrage. 5 procent van de transfersom is 1,5 miljoen euro. 20 procent van 1,5 miljoen euro komt neer op een bedrag van 300.000 euro. Ook ASV Dronten en sc Heerenveen delen mee in de winst. De Friezen kunnen bij een dergelijke transfersom bijna een miljoen incasseren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties