FC Twente Nieuws

'FC Twente benaderde Groningen-directeur voor positie Van der Kraan'

'FC Twente benaderde Groningen-directeur voor positie Van der Kraan'

Paul van der Kraan is bezig aan zijn tweede en laatste periode als algemeen directeur van FC Twente. In april 2019 stapte hij in en is er mede verantwoordelijk voor dat FC Twente weer terug is in de subtop. In 2021 trad hij terug en werd hij opgevolgd door Jan-Willem Brüggenwirth, maar dat werd geen gelukkig huwelijk. Na enkele maanden keerde Van der Kraan terug als interim-directeur, maar een jaar later is hij er nog steeds.

Eerst zou hij aanblijven tot het einde van het seizoen 2021-2022, maar al snel werd het 1 januari 2023 en inmiddels is besloten dat hij ook het huidige seizoen 2022-2023 af gaat maken. Daarna is het echter mooi geweest. Van der Kraan stopt aan het einde definitief als algemeen directeur van FC Twente.

Een opvolger is er echter nog niet. De club heeft wel gesprekken gevoerd, maar de juiste kandidaat is nog niet gevonden of heeft nog niet toegehapt, zo weet marketeer Chris Woerts. "Paul van der Kraan die gaat weg, maar iedereen die daar solliciteert, wordt afgewezen", aldus Woerts op de kruk bij Vandaag Inside.

"Alex Kroes is daar geweest, die zit nu bij AZ. Wouter Gudde is gevraagd, maar dat hebben ze niet gedaan." Woerts laat Twente Insite in een reactie weten dat Woerts wel oren had naar de functie bij FC Twente. Daarnaast werd er ook gesproken met marketeer Guido Klomp, maar ook die gesprekken heeft de club gestaakt. "Daarom hebben ze Van der Kraan voor zijn vakantie naar Jordanië gevraagd: doe er nog een jaartje bij. Maar Paul heeft dat met zijn vrouw besproken, maar dat gaat niet door."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties