FC Twente Nieuws

FC Twente betaalde afgelopen seizoen drie ton aan zaakwaarnemers

FC Twente betaalde afgelopen seizoen drie ton aan zaakwaarnemers

Uit een rapport van de KNVB, die in de Voetbal International aan het licht kwam, blijkt dat FC Twente afgelopen seizoen 311.000 euro heeft uitgegeven aan zaakwaarnemers. Het geldbedrag wordt onder andere omhoog gebracht door sommen die bij een ingaande transfer, naar de zaakwaarnemer worden overgemaakt.

De club uit Enschede staat hiermee elfde op de ranglijst van de eredivisieploegen op het gebied van uitgaven aan zaakwaarnemers. Die lijst wordt door Ajax aangevoerd. De Amsterdammers gaven in het vorige seizoen bijna 34 miljoen uit aan de voetbalmakelaars.

De afdracht aan makelaars blijkt de de laatste zes jaar te zijn vervijfvoudigd in de eredivisie. In die zes jaar betaalde Ajax elke keer het meest aan de makelaars. Het aantal zaakwaarnemers is in de afgelopen zes jaar met 300 procent gestegen. Er zijn inmiddels minstens 200 zaakwaarnemers actief in Nederland.

De andere twee Overijsselse clubs in de eredivisie gaven fors meer geld uit aan de zaakwaarnemers dan FC Twente. Heracles Almelo telde ruim 800.000 euro neer voor de makelaars. PEC Zwolle gaf in Overijssel het meest uit aan de zaakwaarnemers, de Zwollenaren betaalde hun ruim 1,1 miljoen euro. In de Keuken Kampioen Divisie betaalde Go Ahead Eagles 45.000 euro aan de makelaars.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties