FC Twente Nieuws

FC Twente bezoekt monument SLM-ramp: "In het bijzonder voor Andy"

FC Twente bezoekt monument SLM-ramp: "In het bijzonder voor Andy"

FC Twente onder17 verblijft momenteel in Suriname waar het op uitnodiging van de Surinaamse voetbalbond drie oefenwedstrijden speelt. De tegenstanders zijn opeenvolgend Curacao onder17, FC Utrecht onder17 en Suriname onder17. De eerste wedstrijd werd met 0-1 verloren en in aanloop naar de tweede wedstrijd bracht de selectie van Sjors Ultee een bezoek aan het monument ter nagedachtenis aan de SLM-ramp in 1989. Hierbij kwamen 176 mensen om het leven kwamen waaronder FC Twente speler Andy Scharmin.

[google]"We zijn daar dinsdag geweest met de 22 spelers en 7 stafleden", zo laat teamleider Jos Besselink weten in gesprek met Twente Insite. "We hebben daar een krans neergelegd namens FC Twente. Ook hebben we een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers, en in het bijzonder voor Andy. Zowel spelers als staf waren zeer onder de indruk om op de plek te zijn waar zich op 7 juni 1989 een ramp voltrok van ongekende omvang."

Andy Scharmin debuteerde voor FC Twente onder trainer Theo Vonk op 4 oktober 1987 met een basisplaats in een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In twee seizoenen kwam hij uit in 62 officiële wedstrijden. Hij speelde aanvankelijk op het middenveld, maar zakte later een linie terug naar de positie van linksback. Hij scoorde één keer in het shirt van FC Twente, op 10 oktober 1987 in een bekerwedstrijd tegen DOVO.

monument-slm-ramp-suriname
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties