FC Twente boekt moeizame maar broodnodige zege op Jong AZ

FC Twente heeft maandagavond de aansluiting met de top van de Keuken Kampioen Divisie weer gevonden. Na twee nederlagen op rij wist de ploeg van trainer Marino Pusic op bezoek bij Jong AZ een 1-2 overwinning geboekt door treffers van Tom Boere en Matthew Smith. Met deze driepunter staat FC Twente slechts drie punten achter op koploper Go Ahead Eagles, al kwam de overwinning moeizaam tot stand.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en in de openingsfase kregen beide teams een grote kans om op voorsprong te komen. In de 13de minuut was het Duin namens Jong AZ met een schot, Drommel wist het schot echter te keren. Na de eerste grote kansen van Jong AZ namen de bezoekers het duel in handen en kreeg het via Aitor twee goede kansen op de voorsprong.

In de zeventiende minuut trok Aitor naar binnen en haalde de Spaanse vleugelaanvaller de trekker over. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Joey Roggeveen. De daaropvolgende corner leverde voor Aitor ook een grote kans op, deze werd echter ook gestopt door de AZ-goalie.

Beide partijen kregen in het verloop van de eerste nog wat kansjes op de openingstreffer, maar deze viel vlak voor rust pas. Na wat geklungel achterin bij AZ kon Aitor doorbreken en op het moment dat hij de bal leek te verliezen viel de bal voor de voeten van Boere die het buitenkansje benutte: 0-1!

Na rust was FC Twente het een tijdlang helemaal kwijt en kreeg AZ enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, deze viel echter niet waarna FC Twente in de 79ste minuut via Matthew Smith op een 0-2 voorsprong kwam. De wedstrijd leek hierdoor in het slot, maar in de 86ste minuut bracht Jong AZ-spits Ferdy Druijf de spanning terug door een voorzet van Vince Gino Dekker binnen te knikken: 1-2. Dit was tevens de eindstand van het duel.

Scoreverloop:
41' 0-1 Tom Boere
79' 0-2 Matthew Smith
86' 1-2 Ferdy Druijf