FC Twente Nieuws

FC Twente door het stof: "We hadden in moeten grijpen"

FC Twente door het stof: "We hadden in moeten grijpen"

Afgelopen zondag ontstond er commotie over het homo-lied dat werd gezongen in de Grolsch Veste. Uitgerekend op de dag dat het ging om acceptatie werd het lied ingezet in de Grolsch Veste. Er kwam kritiek op de club omdat de stadionspeaker niet ingreep. Vandaag erkent algemeen directeur Paul van der Kraan dat er ingegrepen had moeten worden.

"Afgelopen speelweekend kwam de eredivisie in actie voor meer LHBTI+ acceptatie. Een actie die erop is gericht dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. De aanvoerders droegen de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband, alle coaches en (assistent) scheidsrechters droegen een regenboogspeldje en in de stadions wapperden regenbooghoekvlaggen."

"De actie is grotendeels enthousiast opgepakt", vervolgt Van der Kraan op de clubwebsite. "Het blijkt dat zo’n actie belangrijk is, want van volledige acceptatie is bij velen nog geen sprake. Over de houding van de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior Rotterdam was commotie, maar ook in De Grolsch Veste ging het anders dan we ons hadden voorgesteld."

"Tijdens de wedstrijd beledigde een deel van de FC Twente-aanhang door middel van een lied de FC Groningen-supporters. Een aantal mensen in het stadion heeft zich daaraan (terecht) gestoord en vond dat FC Twente had moeten optreden. Zij hebben gelijk. Het is om verschillende redenen niet gebeurd en dat betreuren wij. Dit was een smet op een sportief mooie middag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties