FC Twente eindigt besloten oefenduel met Werder Bremen met een gelijkspel

FC Twente heeft zaterdagmiddag achter gesloten deuren met 3-3 gelijkgespeeld tegen Werder Bremen. De wedstrijd zou in eerste instantie niet doorgaan, op last van de lokale autoriteiten. Echter mocht de wedstrijd wel besloten worden afgewerkt.

De wedstrijd met de Duitse promovendus werd afgewerkt over twee helften van een uur. Werder Bremen kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marvin Ducksch. Na drie kwartier te hebben gevoetbald deed Ugalde wat terug voor de Tukkers. Zo gingen de teams na 60 minuten de rust in met een 1-1 stand op het scorebord.

In de tweede helft kwam FC Twente via Van Wolfswinkel al snel op een 2-1 voorsprong. Weiser bracht aan de andere kant Werder Bremen weer op gelijke hoogte. Na 90 minuten te hebben gespeeld kwam FC Twente opnieuw op voorsprong. Ditmaal was het Cleonise die op aangeven van Cerny de 3-2 maakte.

Na die goal kregen de Tukkers via Cerny nog een grote kans, echter wist de keeper dit te voorkomen. Vervolgens was het aan de andere kant via Schmidt wel raak. Cerny kreeg een kwartier voor tijd nog dé kans om FC Twente met de zege terug naar Enschede te laten gaan. De Tsjech miste echter vanaf de penaltystip en zo bleef het in Duitsland bij 3-3.

Scoreverloop

26’ Ducksch 0-1
46’ Ugalde 1-1
65’ Van Wolfswinkel 2-1
79’ Weiser 2-2
90’ Cleonise 3-2
100’ Schmidt 3-3