FC Twente Nieuws

FC Twente en Heracles tekenen intentieovereenkomst jeugdopleiding

FC Twente en Heracles tekenen intentieovereenkomst jeugdopleiding

Met ingang van het seizoen 2020-2021 willen Heracles Almelo en FC Twente op gelijkwaardige basis invulling geven aan de gezamenlijke jeugdopleiding. Beide Twentse clubs hebben daartoe een intentieovereenkomst getekend, meldt FC Twente op haar website. De komende maanden wordt gewerkt aan het definitief vormgeven van de plannen.

Al sinds 2003 voeren FC Twente en Heracles Almelo een gezamenlijke opleiding. Om de concurrentie uit andere delen van Nederland en uit het buitenland het hoofd te bieden is besloten tot een intensere samenwerking tussen de clubs. “De jeugdopleiding moet in het teken komen te staan van het ontwikkelen van regionaal talent. Vanuit die visie staat samenwerking boven concurrentie.” aldus Tim Gilissen, Technisch Manager van Heracles Almelo. Ted van Leeuwen, Technisch Directeur van FC Twente zegt het volgende: “De academie heeft de spelers straks meer te bieden. Een uitstroom naar twee Eredivisieclubs in plaats van een. De kans dat te bereiken is groter wanneer er op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt wordt.”

[google]

“Gesprekken over de vernieuwde samenwerking zijn in het afgelopen jaar op constructieve wijze gevoerd”, vertelt Gilissen. Nu de intentieovereenkomst door allebei de clubs is ondertekend, wordt overgegaan tot de tweede fase in de totstandkoming. Hierin wordt volgens Gillesen toegewerkt naar de definitieve samenwerkingsovereenkomst, waarin onder meer praktische zaken, overlegstructuur en de definitieve begroting worden opgenomen. "We moeten beseffen dat er nog een hoop werk te doen is, maar er is wederzijds vertrouwen in een positief resultaat.” aldus de Technisch Directeur van Heracles.

Ted van Leeuwen: “Behalve de veranderingen in de competitiestructuur vanuit de KNVB die voor alle clubs gelden, zal er in de praktijk niet direct veel veranderen. We starten met de opleiding van FC Twente zoals die nu al bestaat, op de accommodaties die nu al gebruikt worden. We respecteren de bestaande contracten met de gemeente Enschede en Hengelo. Er komt een ander shirt. Ook willen we de relatie met de amateurclubs in de regio verder verbeteren. Dit seizoen hebben we hiervoor een aanzet gegeven door de invoering van enkele steunpunten voor de jongste jeugd, die wat langer in de vertrouwde omgeving van hun amateurclub kan blijven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties