FC Twente Nieuws

FC Twente en Wasserman lijnrecht tegenover elkaar in arbitragezaak

FC Twente en Wasserman lijnrecht tegenover elkaar in arbitragezaak

Vanavond diende in Zeist de arbitragezaak tussen FC Twente en makelaarsbureau Wasserman, dat gerund wordt door Rob Jansen. Inzet was ruim een miljoen euro, waar Wasserman meent recht op te hebben. Erik van Haren van De Telegraaf hield de zaak bij via Twitter.

[google]Wasserman eist een miljoen euro, omdat het heeft bemiddeld bij de contract verlenging van Tim Hölscher (400.000 euro) en een commissie omtrent het contract van Kamohelo Mokotjo (600.000 euro en 10% jaarsalaris). FC Twente bestrijdt de lezing van het makelaarsbureau en vindt dat de claims in strijd zijn met de KNVB-reglementen. Volgens de club zijn de afspraken in 2015 gemaakt met Aldo van der Laan, maar die was daar volgens de club niet toe bevoegd.

Sterker nog, FC Twente eist anderhalf miljoen euro aan consultancybetalingen terug van Wasserman. Volgens de club staat er niks op papier en heeft het bureau geen diensten geleverd voor dat bedrag. Twente is bij het NAI (Nederlands Arbitrage Instituut) een procedure gestart om het geld terug te vorderen. Uitspraak van de arbitragecommissie zal over drie weken zijn.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties