FC Twente Nieuws

FC Twente - FC Groningen (4-1) 2011-2012

FC Twente - FC Groningen (4-1) 2011-2012

FC Twente heeft ook zijn tweede wedstrijd onder Steve McClaren gewonnen. FC Groningen werd vandaag in de Veste van Enschede verslagen, 4-1. De kampioen van 2010 meldt zich daarmee weer volop in de race om de titel.

Luuk de Jong scoorde drie keer. Vorige week tegen RKC maakte hij er twee. De beslissing van de nieuwe trainer om het talent in de spits te zetten levert daarmee resultaat op. In de eerste helft van de competitie met Co Adriaanse als coach speelde De Jong vaak op 'de tien.' Dat ging hem overigens ook goed af.

'Het is een jongen die een wedstrijd kan beslissen', zei McClaren naderhand. 'Vandaag heeft hij dat gedaan. Samen met Ola John. Gelukkig hebben we meer van dat soort spelers. Nacer Chadli, Leroy Fer. Misschien is het volgende week weer iemand anders.'

Als vanouds zette FC Twente de tegenstander van het begin onder druk. Dat leidde na bijna 20 minuten tot de openingstreffer. Na een afgemeten voorzet van Ola John kopte De Jong raak. Een paar minuten later was het 2-0, opnieuw dankzij De Jong. Weer was de assist, zeer nauwkeurig, van John.

McClaren had geen veranderingen aangebracht in de opstelling, na de zege van een week eerder op RKC Waalwijk. Waarschijnlijk was hij voorlopig ook niet van plan dat te doen, ware het niet dat hij daartoe zondag al na 3 minuten werd gedwongen. Dwight Tiendalli viel geblesseerd uit. Voor hem mocht Tim Cornelisse weer eens opdraven.

FC Twente speelde beter dan tegen RKC. Naast De Jong en John viel ook Leroy Fer op met sterk spel. Achterin was de club weer solide. Kennelijk voelen de spelers zich wat meer op hun gemak, nu McClaren duidelijke keuzes heeft gemaakt. Adriaanse had voorheen meer de neiging het elftal nogal eens van samenstelling te veranderen.

Na de hervatting veranderde het beeld kortstondig. Even was Groningen beter en dat had de 2-1 tot gevolg. Centrale verdediger Virgil van Dijk scoorde uit een vrije trap van Dusan Tadic. Even leek het elftal van Pieter Huistra zicht op meer te hebben, maar al snel herstelde De Jong de marge op twee in Twents voordeel. Opnieuw was de voorzet van John.

Fer maakt er vervolgens 4-1 van, na een combinatie met De Jong. 'Vooral de wijze waarop we hebben afgesloten, maakte indruk op mij', zei McClaren. 'In alle opzichten was het heel goed.'

Bron: AD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties