FC Twente Nieuws

FC Twente - FC Groningen in het teken van LHBTI+ acceptatie

FC Twente - FC Groningen in het teken van LHBTI+ acceptatie

De wedstrijd FC Twente - FC Groningen zal in het teken staan van LHBTI+ acceptatie. Het is een initiatief van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) en de John Blankenstein Foundation. Het is voor het zesde jaar op rij dat de voetbalwereld zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

Aanvoerder Robin Pröpper zal een speciale #OneLove aanvoerderband om zijn arm schuiven en de technische staf en de scheidsrechter dragen een regenboogspeldje. Daarnaast worden de cornervlaggen voor één wedstrijd vervangen door regenboog hoekvlaggen. Ook organiseert Scoren in de wijk een extra bijeenkomst.

"Scoren in de wijk organiseert samen met de Alliantie Gelijkspelen zondagmiddag rondom de wedstrijd tegen FC Groningen in De Grolsch Veste een bijeenkomst voor voetbalbestuurders uit Enschede", zo laat Paul van der Kraan weten via de clubwebsite.

"De gemeente Enschede is namelijk een samenwerking gestart met de Alliantie Gelijkspelen om toe te werken naar meer inclusiviteit in de sport en te zorgen voor een algehele acceptatie van LHBTI+ers bij de sportclubs."

"Vertegenwoordigers van de Alliantie Gelijkspelen geven een korte presentatie over dit thema en de plannen die er voor de Enschedese sport zijn. De bijeenkomst is vooral bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en te bekijken welke stappen je als voetbalclub kunt zetten voor meer inclusie op en rondom het voetbalveld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties