FC Twente Nieuws

FC Twente gaat uit van doemscenario en verlies van 10 miljoen euro

FC Twente gaat uit van  doemscenario en verlies van 10 miljoen euro

De kans dat de wedstrijd dit seizoen nog zullen worden gespeeld met publiek is nihil te noemen. Het zal FC Twente zo'n 1,3 miljoen euro aan inkomsten kosten uit catering, losse kaartverkoop en overige evenementen. Maar volgens FC Twente blijft het hier niet bij.

FC Twente heeft uitgesproken dat het er vanuit gaat dat er tot en met december geen supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden. Dit heeft de club laten weten aan clubwatcher Ten Voorde van de TC Tubantia. Mocht dit scenario zich voordoen dat kost dit de club volgens de laatste berekeningen 10 miljoen euro aan inkomsten.

In landen als Duitsland en Engeland zijn de clubs grotendeels afhankelijk van de tv-inkomsten. Dit geldt niet voor clubs in Nederland want de inkomsten uit tv-gelden zijn slechts een fooi. Het contract met FOX loopt nog tot medio 2025. De Nederlandse clubs zijn grotendeels afhankelijk van de kaartverkoop en sponsoring.

[google]

Er wordt verwacht dat ook laatstgenoemde een flinke tik te verwerken gaat krijgen. Door de crisis komen steeds meer ondernemingen in de problemen. Expert verwachten dat van de jaarlijkse 550 miljoen aan sponsoring er zo'n 250 miljoen zal verdwijnen. Dat komt neer op 46% van de totale sponsorinkomsten.

FC Twente hoopt dan ook dat de KNVB zich meer gaat richten op de bovenstaande problemen en zich minder bezig gaat houden met het uitspelen van het seizoen 2019-2020. Recentelijk werd nog naar buiten gebracht dat scenario 3, het seizoen per direct staken, nog niet eens is uitgewerkt door de bond. Die volgt op haar beurt weer de UEFA die landen dreigt met uitsluiting van Europees voetbal als ze de competitie vroegtijdig staken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties