FC Twente Nieuws

"FC Twente heeft Ajax negentig minuten lang zenuwachtig gemaakt"

"FC Twente heeft Ajax negentig minuten lang zenuwachtig gemaakt"

FC Twente wist zaterdag voor de vierde keer in de clubhistorie uit te winnen bij Ajax in de competitie. De laatste keer was in 2005 en ook toen won de ploeg met 2-1. De doelpuntenmakers waren toen Nkufo en Touma. Jan van Staa en Van Wissing hebben genoten van de overwinning.

"Ik heb echt genoten van FC Twente en vond dat ze Ajax negentig minuten lang zo zenuwachtig hebben gemaakt. Ik had nooit het gevoel dat ze daar zouden verliezen. Drommel had wel drie assists kunnen hebben. Als Danilo echt in vorm was geweest was daar een historische uitslag neergezet", aldus Van Wissing.

"Wat ze goed deden is dat ze in de eerste helft een fase van druk hadden op de defensie van Ajax, maar af en toe ook teruggingen en dan toesloegen in die omschakeling", vervolgt de clubwatcher. "Die wisselwerking zorgde ervoor dat Ajax niet meer wist met welke tactiek ze FC Twente moesten bestrijden. Dat vond ik heel knap."

Ook Jan van Staa was onder de indruk van de prestatie van FC Twente. "Nu oogde het allemaal wat sloom en werd FC Twente gezien als tussendoortje, maar Ajax - FC Twente is gewoon een grote wedstrijd. Je had erop kunnen rekenen dat er bij FC Twente een aantal spelers zouden zijn die tot het gaatje zouden gaan. het is echt een teamprestatie en dan blinken er ook nog een aantal uit. Het was geweldig om naar te kijken."

[google]

"We hebben al vaker gezegd dat als je grote wedstrijden speelt dan moet je in het begin een beetje geluk hebben. Je moet niet snel achter komen want dan lopen ze over je heen. Maar FC Twente was gewoon volwassen als ploeg en hebben het echt goed gedaan", ze besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties