FC Twente Nieuws

FC Twente hoopt op vol stadion tegen Ajax op 22 augustus

FC Twente hoopt op vol stadion tegen Ajax op 22 augustus

Op 14 augustus trapt FC Twente haar seizoen tegen Fortuna Sittard af. In Limburg nemen de Tukkers het op tegen de nummer elf van het afgelopen jaar. Ron Jans en zijn mannen kunnen zich geen slechte start veroorloven. Een week later staat namelijk de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma.

In die wedstrijd hoopt de nieuwe algemeen directeur, Jan-Willem Brüggenwirth, op een volle Grolsch Veste. "Vooralsnog gaan we ervan uit dat de maatregelen van het kabinet gecombineerd met de toenemende vaccinatiegraad leiden tot het snel terugdringen van het virus, zodat we vanaf 14 augustus snel weer kunnen opschalen naar 100% publiek in het stadion", begint Brüggenwirth op de clubsite.

In dat geval kunnen 30.000 Tukkers hun ploeg dus gaan steunen in een van de mooiste wedstrijden van het jaar. "Op zondag 22 augustus willen we met 30.000 supporters naar FC Twente - Ajax. Testen voor toegang blijft voorlopig bestaan. In het stadion mag nog steeds door supporters van de 1,5 meter worden afgeweken bij het gebruik van de CoronaCheck-app."

[google]

De kersverse algemeen directeur haalt in deze situatie vertrouwen uit het verleden. "Het Nederlands voetbal en FC Twente in het bijzonder hebben eerder al laten zien dat zij veilig en verantwoord wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) kunnen organiseren", zegt de voormalig directeur van Radio 538.

"Recent nog tijdens het EK zijn er vier wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA georganiseerd met 16.000 mensen", doelt Brüggenwirth op de groepswedstrijden van Oranje en de knock-out wedstrijd tussen Wales en Denemarken. "Hieruit zijn geen grote besmettingshaarden ontstaan", besluit Brüggenwirth.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties