FC Twente Nieuws

FC Twente in afrondende fase met centrale verdediger van Ajax

FC Twente in afrondende fase met centrale verdediger van Ajax

FC Twente in in een afrondende fase inzake de overgang van Kik Pierie (19). De centrale verdediger zal voor een jaar worden gehuurd van Ajax. Dit meldt Ten Voorde van de TC Tubantia. Pierie werd een jaar geleden door Ajax overgenomen van sc Heerenveen dat tussen de vier en vijf miljoen euro ontving voor de destijds 18-jarige.

Pierie speelde het afgelopen seizoen voor Jong Ajax. Hij kwam tot 22 optredens waarin hij één keer het doel trof. Hij was de aanvoerder van het team en speelt het liefst links centraal in de verdediging.

De centrale verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van sc Heerenveen en speelde in totaal acht jaar voor de Friese club. Bij sc Heerenveen speelde Pierie 62 eredivisiewedstrijden waarmee hij al de nodige ervaring heeft op het hoogste niveau.

[google]

De 19-jarige Pierie doorliep meerdere jeugdselecties van Oranje en heeft inmiddels 39 jeugdinterlands in de benen. Zijn laatste interland speelde hij voor Oranje onder 20 op 14 oktober 2019. Hij startte in de basis in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Polen Onder 20.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties