FC Twente Nieuws

'FC Twente is het Atletico Madrid van de Nederlandse eredivisie'

'FC Twente is het Atletico Madrid van de Nederlandse eredivisie'

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente - AZ werd de thuisploeg even onder de loep genomen door analist Kees Kwakman. Aan de hand van de wedstrijden tegen Ajax, FC Utrecht en Vitesse is hij tot een bijzondere conclusie gekomen. Volgens de oud-speler van onder andere het andere Oranje is FC Twente het Atletico Madrid van de eredivisie.

"Tegen Ajax, tegen FC Utrecht en tegen Vitesse, FC Twente ontpopt zich in dit soort wedstrijden tot een soort Atletico Madrid. FC Twente maakt veel overtredingen waardoor het spel zo vaak stil ligt", zo vertelt hij aan tafel bij ESPN. Presentator Pascal Kamperman ziet het als een compliment. "Atletico is er best ver mee gekomen."

Kwakman: "Ik bedoel het ook helemaal niet negatief, maar het is wel vervelend als tegenstander." Kwakman laat een aantal voorbeelden zien uit de wedstrijd tegen Vitesse. Veel kleine overtredingen van FC Twente waardoor het spel iedere keer weer even stil komt te liggen. "En dit gaat de hele wedstrijd door."

Echter ziet de analist wel een probleem. Hij denkt niet dat dit werkt tegen de kleinere clubs als Fortuna Sittard en FC Twente. Dan zal FC Twente zelf het spel moeten maken en zijn ze zelf 'slachtoffer'. Kwakman sluit af met een ander positief punt dat hem is opgevallen. "FC Twente is ook goed bij spelhervattingen dus ze ontpoppen zich tot een ploeg waarvoor het als toppers en subtoppers lastig is om tegen te spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties