FC Twente Nieuws

FC Twente kampioenskandidaat nummer één: "Maar vlak Feyenoord niet uit"

FC Twente kampioenskandidaat nummer één: "Maar vlak Feyenoord niet uit"

Na het winnen van de eerste Super Cup in de historie van het Nederlands vrouwenvoetbal, speelt regerend landskampioen FC Twente komende vrijdag haar eerste competitiewedstrijd. De ploeg van de nieuwe trainer Joran Pot gaat dan op bezoek bij VV Alkmaar, één van de zwakkere teams van de competitie.

Dit seizoen bestaat de Vrouwen Eredivisie niet uit negen, maar uit elf teams. Zowel Telstar als Fortuna Sittard hebben toestemming gekregen om zich aan te sluiten. De verwachtingen zijn met name bij Fortuna Sittard groot. De ploeg start in het eerste seizoen met een budget van één miljoen euro, wat gelijk staat aan het budget van FC Twente. Toch denkt ESPN-analist Leonne Stentler niet dat Fortuna kans maakt op de titel.

De standaard drie titelkandidaten zijn FC Twente, Ajax en PSV. Toch denkt Stentler dat nog een team zich kan gaan mengen. "Vlak Feyenoord niet uit. Die gaan wel een goede invloed hebben dit seizoen, zeker weten."

Maar wie is de absolute titelkandidaat? "FC Twente maakt in mijn ogen de grootste kans op de titel. Ze hebben een best wel stabiele selectie weten te houden. De speelsters die ze kwijt zijn geraakt hebben ze goed kunnen vervangen. Het is een team dat precies weet hoe ze een wedstrijd moeten winnen en prijzen moeten pakken."

Bij Ajax is weinig veranderd afgelopen zomer. Bij PSV is er flink gewerkt aan de selectie. "Zij hebben enorm geshopt deze zomer. Er was ook wat nodig. Maar dat maakt het ook weer moeilijk. Je hebt meer speelsters en ook nieuwe speelsters. Veel op de bank, dus hoe houd je die allemaal tevreden? De allergrootste uitdaging is om er echt een team van te maken."

Mocht FC Twente de titel pakken, dan is dat het vierde kampioenschap op rij. De Tukkers wonnen de titel in 2019, 2021 en 2022. In 2020 werd er geen kampioen aangewezen omdat de competitie was gestaakt vanwege het coronavirus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties