FC Twente Nieuws

FC Twente kan megaklapper maken bij winst op AZ

FC Twente kan megaklapper maken bij winst op AZ

Met nog negen wedstrijden te gaan in het seizoen 2021-2022 is het reuzespannend als het gaat om de plekken voor de Europa League en de Conference League. Plek drie geeft door de bekerfinale tussen Ajax en PSV recht op directe deelname aan de Europa League, en plek vier geeft recht op deelname aan de Conference League.

FC Twente staat momenteel vijfde met slechts drie punten achterstand op AZ en op het moment van schrijven vier punten achter de nummer drie Feyenoord. Vanavond moet de ploeg van Ron Jans op bezoek bij AZ Alkmaar en bij winst kan FC Twente een megaklapper maken.

Eerder vandaag speelden de achtervolgers Vitesse en FC Utrecht. Vitesse ging op bezoek bij Heracles en speelde hier met 0-0 gelijk. Hiermee liet het twee dure punten liggen. FC Utrecht ontving vandaag PSV en ging voor eigen publiek met 1-0 onderuit.

Mocht FC Twente vanavond weten te stunten door te winnen bij AZ, dan komt het in punten gelijk met de Alkmaarders. Echter heeft FC Twente een minder doelsaldo en zal het vijfde blijven. Het gat met Vitesse zal oplopen naar tien punten en die met FC Utrecht naar 11. Dit scenario geldt dus alleen als FC Twente vanavond wint.

Update: Feyenoord heeft een 1-0 achterstand tegen PEC Zwolle om weten te buigen naar een 2-1 overwinning. Het gat in punten is nu zeven punten. Bij winst tegen AZ kan deze terug worden gebracht naar vier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties