FC Twente Nieuws

FC Twente kijkt naar alternatieven voor Brenet: "Het is graag of niet"

FC Twente kijkt naar alternatieven voor Brenet: "Het is graag of niet"

Het is nog altijd onbekend waar Joshua Brenet het komende seizoen zal spelen. De rechtsback zit zonder contract, maar traint nog mee bij FC Twente. De club wil heel graag verder met hem, maar hij heeft zelf nog niet beslist waar hij het komende seizoen gaat spelen. Ondertussen kijken de Tukkers ook naar alternatieven op de rechtsbackpositie, die op dit moment alleen door Luca Everink wordt ingevuld.

"Het is 1 juli en dat betekent dat spelers met aflopende contracten zonder club zitten", vertelt FC Twente-watcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Dan kijkt iedereen natuurlijk naar Joshua Brenet bij FC Twente. Hij heeft vrijdagochtend nog getraind, terwijl hij zonder club zit. Dat voedt natuurlijk wel de speculaties. Supporters willen weten waar ze aan toe zijn met Brenet. Er ligt al een tijdje een aanbieding van FC Twente dat hij kan blijven. Ze willen heel graag met hem verder. De tijd tikt voort en op een gegeven moment denk je: graag of niet", aldus Ten Voorde.

"Ze geven hem heel veel ruimte, omdat ze dolgraag met hem verder willen. Hij heeft het natuurlijk heel goed gedaan, zeker in het begin toen hij kwam. Met hem ging Twente ook echt wel beter voetballen en kregen ze ook meer opties van achteruit. Op een gegeven moment komt er natuurlijk wel een moment dat je als club denkt: niemand is groter dan de club, we kunnen wel wachten, wachten, wachten tot iemand alle aanbiedingen van andere clubs heeft vergeleken en dan een keer gaat tekenen."

FC Twente wil heel graag verder met Brenet, maar zit niet stil volgens de clubwatcher van FC Twente. "Ondertussen zijn ze natuurlijk wel verder aan het kijken naar andere alternatieven. Een van die alternatieven is Ehizibue. Hij heeft bij PEC Zwolle gespeeld en zit bij Köln een beetje op een dood spoor. Dat zou een eventueel alternatief kunnen zijn. Tegelijkertijd voegen ze er bij Twente wel meteen aan toe dat Brenet echt hun eerste keuze is. Daarom zijn ze ook bereid wat langer te wachten. Op een gegeven moment is het ook doorpakken van beide kanten. Het houdt ook een keer op. Het is graag of niet", besluit Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties