FC Twente laat derby in Almelo onbeslist

Vandaag bracht FC Twente een bezoek aan het Polman Stadion in Almelo om het op te nemen tegen Heracles. De derby is nog altijd een beladen wedstrijd en dat was te merken aan de sfeer voorafgaand aan het duel, maar ook tijdens de wedstrijd. FC Twente ging de wedstrijd in als nummer zeven op de ranglijst met zes punten meer dan buurman Heracles. De Enschedeërs kwamen vandaag helaas niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en de thuisploeg had daar zichtbaar moeite mee, kijkend naar het balbezit. Lang duurde het echter niet voordat Heracles op stoom kwam en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Nick Marsman. Maar doelpunten bleven in eerste instantie uit.

[google] Ruim tien minuten voor rust veroorzaakte Mike Te Wierik een penalty door zijn hand te gebruiken bij een vrije trap van FC Twente. Mateusz Klich benutte de penalty en maakte daardoor tevens zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Twente.

De tweede helft begon in het voordeel van Heracles. De thuisploeg had zichtbaar meer grip op de wedstrijd dan de bezoekers uit Enschede. Dylan Seys mocht een kwartier voor het einde van de wedstrijd zijn debuut maken voor FC Twente en liet zich meteen van zijn goede kant zien door doelman Castro tot een redding te dwingen. Ook daarna was Seys niet af te stoppen, echter resulteerde dit niet in een treffer en bleef de stand gelijk, namelijk 1-1.

Opstelling: Marsman, Ter Avest, Thesker, Trajkovski, Ede ('70 Seys), Celina ('59 Jensen), Yeboah ('86 Oosterwijk), Ünal, Mokotjo, Bijen, Klich.