FC Twente Nieuws

FC Twente lager geklasseerd in 'eredivisie-stand zonder VAR'

FC Twente lager geklasseerd in 'eredivisie-stand zonder VAR'

FC Twente sloot afgelopen vrijdag de eerste seizoenshelft af met een 3-0 nederlaag bij RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Gonzalo García gaat daarmee de winterstop in met een twaalfde plek in de eredivisie. Zonder aanwezigheid van de VAR zou FC Twente één plek lager hebben gestaan, zo blijkt uit onderzoek van VoetbalPrimeur.

In de stand zonder VAR wordt FC Twente gepasseerd door FC Emmen, de huidige nummer veertien. De Drentse club zag een doelpunt van Glenn Bijl tegen PSV afgekeurd worden. Beide ploegen speelden hierdoor met 1-1 gelijk, waardoor FC Emmen twee punten 'misliep'.

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Twente, die in 2-1 eindigde, is in deze buiten beschouwing gelaten. Beide partijen stonden op gelijke hoogte toen Julio Pleguezuelo in de slotfase op aanraden van de VAR een rode kaart kreeg. Sparta maakte hierna de winnende treffer, maar het valt moeilijk te zeggen of dat een direct gevolg van de rode kaart is.

[google]

Zonder de VAR zou hekkensluiter RKC één punt meer hebben. Klik hier voor de volledige stand bij afwezigheid van de videoscheidsrechter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties