FC Twente leidt eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij FC Utrecht

FC Twente speelde zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg van Ron Jans leed daar de eerste nederlaag van het seizoen. De Tukkers kwamen vroeg op voorsprong door een doelpunt van Danilo, maar via Ramselaar en Van de Streek wisten de Utrechters de wedstrijd met 2-1 te winnen.

Ron Jans stelde dezelfde namen op als in de vorige competitiewedstrijd tegen Willem II. Dario Dumic was opnieuw de partner van Julio Pleguezuelo in het hart van de verdediging. Kik Pierie was nog altijd afwezig vanwege een blessure. De overige afwezigen waren Nathangelo Markelo, Luka Ilic en Alexander Jeremejeff. Markelo is langdurig geblesseerd, Ilic verkeert nog in quarantaine en Jeremejeff was uit voorzorg niet opgenomen in de selectie.

De Tukkers begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al na ongeveer 8 seconden na de werd Vaclav Cerny aan de rechterkant diep gestuurd door Wout Brama. De Tsjech behield het overzicht en kreeg de bal, via het hoofd van FC Utrecht verdediger Mark van der Maarel, bij Danilo. De Braziliaanse spits wist wel raad met de mogelijkheid en schoot de 1-0 namens de Tukkers in de touwen. Hiermee kwam de ploeg van Ron Jans voor de zesde keer in een competitiewedstrijd op voorsprong

De eerste grote kans van de Domstedelingen ontstond pas in de 32e minuut. Ebuehi leed op een gevaarlijke plek op eigen helft balverlies waardoor Moussa Sylla snel diep gestuurd kon worden. Hij wist van dichtbij echter het net niet te vinden, omdat Joel Drommel een goede redding in huis had. In de 43e minuut was het alsnog raak voor de Utrechters. Bart Ramselaar nam een afvallende bal in de zestienmeter vol op de wreef en liet Drommel kansloos. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-1 tussenstand.

De ploeg van Ron Jans begon ongewijzigd aan de tweede helft. FC Utrecht kwam vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong. Een voorzet van Ramselaar aan de rechterkant kon niet goed worden verwerkt door Pleguezuelo. Hierdoor kwam de bal bij Sander van de Streek en kon hij in de 47e minuut de 2-1 namens de Utrechters binnenschuiven.

In de 80e minuut leek Ramselaar de 3-1 namens FC Utrecht te maken. Na check van de VAR bleek de middenvelder echter nipt buitenspel te staan. De goal werd afgekeurd en de Tukkers hielden hoop om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen.

FC Twente deed er nog alles aan om er een gelijkspel uit te halen, maar veel kansen creëerde de ploeg van Ron Jans niet. Queensy Menig kreeg in de 96e minuut nog de kans om de 2-2 binnen te koppen, maar de bal ging naast. Het bleef bij 2-1 en de Utrechters hebben daarmee de ongeslagen status van de Tukkers gebroken.