FC Twente met hakken over de sloot naar derde ronde KNVB Beker

Een midweekse wedstrijd stond vanavond op het programma. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker trof FC Twente derdedivisionist VV Noordwijk. Met veel nieuwe namen verschenen de Tukkers aan de aftrap. Vanzelfsprekend werd er gerekend op een grote uitslag. De avond verliep echter anders.

Tom Boere leek te tekenen voor de 1-0 na een kleine tien minuten. De treffer werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Na een kwartier was het de beurt aan de bezoekers, want FC Twente speelde niet veel klaar in de beginfase. VV Noordwijk kreeg een 100% kans, maar de bal werd ruim naast gemikt. Ook de tweede grote kans was voor Noordwijk; de bal kwam op de paal terecht.

Toen was het de thuisploeg die orde op zaken stelde. Na een klein halfuur prikte Javier Espinosa raak namens FC Twente. Een minuut later was het Aitor Cantalapiedra die voor de 2-0 zorgde. De wedstrijd was gespeeld, daar dachten de bezoekers anders over. Twee minuten na de 2-0 van de Enschedeërs werd er raak gekopt namens de bezoekers: 2-1. De marge werd weer op twee gebracht door Espinosa, hij zorgde voor de 3-1.

Tweede helft

In de tweede helft leek niet veel te gebeuren. Noordwijk leek er niet meer in te geloven en FC Twente vond het wel best met een 3-1 voorsprong. In de slotfase werd het echter weer een wedstrijd. Emiel Wendt maakte zijn tweede van de avond en zorgde voor de 3-2 in de wedstrijd. FC Twente schrok echter niet, zette aan en Rafik Zekhnini faalde niet oog in oog met doelman Rondeltap: 4-2.

De ploeg uit Enschede is door naar de derde ronde van de TOTO KNVB Beker, al ging het absoluut niet makkelijk. Aankomende donderdag wordt er geloot voor de volgende ronde. Aanstaande vrijdag speelt FC Twente in de competitie thuis tegen RKC Waalwijk.

Geel: Bijen, Rondeltap