FC Twente-middenveldster trefzeker in verloren wedstrijd Oranjevrouwen

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft vandaag met 2-3 van Australië verloren in de Algarve Cup. Na eerder met 1-0 van China gewonnen te hebben, keken de Oranjeleeuwinnen vandaag zelfs een tijdje tegen een 0-3 achterstand aan. Uiteindelijk werd de nederlaag nog beperkt tot 2-3, mede door een doelpunt van FC Twente-middenveldster Sherida Spitse.

Na ruim een kwartier spelen kwam Australië op een 1-0 voorsprong, doordat een hoekschop in één keer achter doelvrouw Loes Geurts viel. In de dertigste minuut viel ook de 2-0 uit een standaardsituatie, nadat een vrije trap in de verre hoek van het doel belandde. Tot overmaat van ramp viel vlak voor rust zelfs de 3-0, wederom uit een dood spelmoment. Alanna Kennedy doopte een vrije bal met het hoofd om tot een doelpunt en zo zochten de teams met een 3-0 tussenstand de kleedkamers op.

[google]Na rust gooide bondscoach Sarina Wiegman het roer om en bracht in de 63ste minuut Sherida Spitse in het veld. In de 75ste minuut tekende Vivianne Miedema voor de 1-3, waardoor er genoeg tijd restte voor een slotoffensief. Drie minuten later betaalde de invalbeurt van Spitse zich uit, want de middenveldster van FC Twente knalde een vrije trap meedogenloos tegen de touwen en zette de 2-3 op het scorebord. In de slotfase kregen de Oranjeleeuwinnen nog genoeg kansen op de gelijkmaker, echter kwam deze er niet en eindigde de wedstrijd in 2-3 in het voordeel van Australië.

Opstelling Nederlands Vrouwenelftal: Geurts; Van Lunteren, Van der Gragt (63. Zeeman), Van den Berg, Worm; Dekker (63. Spitse), Van de Donk (67. Jansen), Groenen; Van de Sanden, Miedema, Martens.