FC Twente Nieuws

'FC Twente moet behoorlijk deel transfersom Oosterwolde afstaan aan Heracles'

'FC Twente moet behoorlijk deel transfersom Oosterwolde afstaan aan Heracles'

Afgelopen maandag werd Joshua Brenet aangetrokken als de eerste en laatste nieuwe spelers in de winterse transferwindow van het seizoen 2021-2022. Hij werd gehaald nadat Jayden Oosterwolde een lucratieve transfer maakte naar het Italiaanse Parma. Brenet zit vanavond bij de selectie tegen Vitesse, de club waar hij in 2020 kortstondig aan werd verhuurd door Hoffenheim.

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa denkt dat FC Twente goede zaken heeft gedaan. "Dat netwerk van Streuer en zijn mensen ziet er gewoon goed uit, en ze kunnen snel schakelen. Over de mensen die ze kwijt zijn geraakt, en dan met name Oosterwolde, die waren geen basisspeler."

FC Twente krijgt komende zomer zo'n drie miljoen euro voor de back die eerst voor een half jaar wordt gehuurd. "Het is een goede deal toch voor een wisselspeler? Hij was dit jaar toch geen echte basisspeler, geen zekerheid? Dan is het een talent dat je kwijtraakt, maar wel tegen een goed bedrag."

Nadeel is wel dat FC Twente nog een deel van de transfersom af moet staan aan Heracles. Dit omdat Oosterwolde werd overgenomen uit de gezamenlijke jeugdopleiding. "Ze moeten behoorlijk wat afstaan aan Heracles", zo weet Tijmen van Wissing. Het exacte percentage wordt echter niet genoemd.

De clubwatcher denkt dat FC Twente goede zaken heeft gedaan met het aantrekken van Brenet. "Ik denk dat FC Twente er op vooruit is gegaan, maar ik weet niet hoe fit Brenet nog is. Hij heeft een lange periode weinig gespeeld. Maar je hebt in ieder geval ook een extra speler voor de rechterkant waar het met Troupée dun bezet is. Zeker nu Luca Everink weer geblesseerd is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties