FC Twente Nieuws

FC Twente O12 gaat door gulle fans en agenten naar toernooi in Turkije

FC Twente O12 gaat door gulle fans en agenten naar toernooi in Turkije

FC Twente O12 is al een aantal weken bezig om geld in te zamelen voor een internationaal voetbaltoernooi in Turkije. Op dinsdag hield het team op het trainingsveld in Hengelo een sponsorcircuit: samen met spelers van de eerste selectie werd er geld opgehaald door middel van opdrachten.

De selectie van FC Twente Onder 12 zal begin april afreizen naar Turkije. Het verblijf wordt door de toernooi-organisatie betaald, maar de vlieg- en busreis moet door de spelers zelf worden betaald. Dat is al met al zo'n €5.000,-. Het grootste deel van dit bedrag is dinsdag bij elkaar gevoetbald. Onder andere Calvin Verdonk, Jesse Bosch, Godfried Roemeratoe en huurling Noa Lang hielpen de jeugdspelers met de tien opdrachten.

De selectie onder 12 kon geld verdienen met hooghouden, een bal met het hoofd overspelen, en met het nemen van strafschoppen. De sponsoren bestonden vooral uit vrienden, familieleden en buren. Trainer Daan Jalving (23) heeft genoten van zijn team zo laat hij weten in gesprek met Van Ballegooij van de TC Tubantia. "De jongens zijn ontzettend creatief en enthousiast. Dat is ook het doel achter deze actie. Ze worden zich beter bewust van geld en moeten er ook nog eens hard voor werken."

[google]

Een van de spelers die geld ophaalde voor de droomreis was keeper Jurre Meijer. Hij bezocht de uitwedstrijd PSV - FC Twente. Doordat de supportersvereniging het bier en frisdrank voor onderweg betaalde, bleef er geld over voor Jurre. Op de parkeerplaats ging hij langs de supportersbussen van Vak P, sv Haaksbergen en sv Hengelo met de vraag of zij FC Twente Onder 12 financieel wilden steunen. Ook de politieagenten die op dat moment toezicht hielden droegen bij. Het leverde Jurre in totaal ruim 800 euro op.

Elke speler droeg zijn steentje bij, waardoor de unieke reis naar Turkije er zeker gaat komen. Na het voetbalcircuit is het streefbedrag binnen gehaald. De ploeg van Daan Jalving zal dus over een maand uitkomen tegen de talenten van onder andere Chelsea, Valencia en AC Milan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties