FC Twente Nieuws

FC Twente pakt koppositie na ruime uitzege op Willem II

FC Twente pakt koppositie na ruime uitzege op Willem II

Zaterdagavond heeft FC Twente in Tilburg de koppositie gegrepen. De mannen van Ron Jans wisten eenvoudig af te rekenen met een slecht spelend Willem II. Oosterwolde en Danilo bepaalden de eindstand op 3-0, laatstgenoemde trof tweemaal het net.

De wedstrijd begon goed voor de Tukkers. Cerny onderschepte na anderhalve minuut een foute bal van Saglam, Cerny stak vervolgens Danilo weg. De Braziliaan faalde oog in oog met Ruiter vervolgens niet en maakte zo zijn derde goal van het seizoen. Na de goal begon FC Twente in te zakken en lieten zij Willem II de bal. Willem II wist met het vele balbezit echter weinig te creëren.

Ook de tweede helft begon opwindend, na een fraaie combinatie maakte Oosterwolde zichzelf in de 48e minuut goed vrij en schoot vervolgens hard binnen. Tien minuten later kreeg Bosch de ultieme kans op 3-0, het talent uit de Lutte stuitte echter op Ruiter. Na een handsbal van Nelom kreeg FC Twente, na ingrijpen van de VAR, even later wederom de kans op 3-0, echter faalde Danilo vanaf elf meter. Wel wist hij de rebound te benutten, zo werd het verschil dus toch drie. Hierna leek Willem II het op te geven en kreeg FC Twente kansen op meer treffers. Onder andere de lat en de paal voorkwamen echter een vierde Twentse goal. De ruime voorsprong gaf Ron Jans de gelegenheid om vijf keer te wisselen, hierdoor kon kersverse aanwinst Dervisoglu debuteren.

FC Twente pakt koppositie na ruime uitzege op Willem II

Al met al zal FC Twente zeer tevreden zijn, naast de klinkende zege verlengen de Tukkers de ongeslagen status dit seizoen. Daarnaast is de ploeg, in ieder geval tot morgen, koploper in de eredivisie.

Opstelling:
Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Dumic, Oosterwolde, Roemeratoe ('89 Zerrouki), Brama, Bosch ('84 Dervisoglu), Cerny ('89 Selahi), Danilo ('84 Jerremejeff), Menig ('66 Lamprou).

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties